M HKA - Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een internationaal museum met een eigen collectie en tijdelijke exposities. Het gebouw bevindt zich in één van de artistiek meest dynamische buurten van Antwerpen: het Zuid. Het M HKA is altijd artistiek in beweging; kunstenaars van diverse pluimage duiken er geregeld op om hun visie en talent te koppelen aan de aanwezige kunstwerken. 

Dit museum vond in 1987 een onderkomen in een verbouwde graansilo annex pakhuis. Het M HKA richt zich op kunst vanaf 1970 tot nu, verspreid over 4.000m².

Naast wisselende collectiepresentaties en jaarlijks vier grote projecten, brengt het M HKA ook een gevarieerd programma aan performances, lezingen, concerten, debatten, wandelvoordrachten, museumbabbels en museumontbijten.

Contact

Leuvenstraat 32
Antwerpen
+ 32 3 260 99 99
http://www.muhka.be
info@muhka.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

€ 1: -26 jaar, elke bezoeker die het museum bezoekt op donderdag tussen 18 en 21 uur.

Reduction rates

<12: 0.

12-25: 4.

26-65: 8.

>65: 4.

Antwerpse stadsgids: 0.

Leerkrachten: 4.

ICOM: 0.

OMNIO: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Red Star Line Museum

Red Star Line Museum

Tussen 1873 en 1935 brachten de schepen van de Red Star Line twee miljoen avonturiers en gelukszoekers van Antwerpen naar New York. De overtocht begon voor heel veel mensen in de gebouwen van de Red Star Line in Antwerpen. Het museum vertelt het verhaal van deze passagiers. De oude gebouwen maken hun verhalen en emoties voelbaar, tastbaar en zichtbaar. Ook hedendaagse migratie komt aan bod in dit nieuwe museum in Antwerpen.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Gerelateerde content

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.