Naar Antwerpen met de auto

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen.

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. Hou er wel rekening mee dat er vaak erg druk verkeer is op de Antwerpse ring en dat er tussen 2015 en 2022 verschillende grote werven gepland staan die veel verkeershinder met zich mee zullen brengen.

Vanuit Amsterdam-Breda (E19) of vanuit Bergen op Zoom (A12)

Volg Antwerpen-Centrum (Merksem), uitrit 1. Blijf Antwerpen-Centrum volgen. U rijdt achtereenvolgens langs de Groenendaallaan en Noorderlaan die aansluit op de brede boulevard Italiëlei.
Voor bestemming historisch centrum: volg op de Italiëlei de eerste straat rechts (= Koekensgracht) en vervolgens rechtdoor de Ankerrui, Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet. Aan het tweede verkeerslicht rijdt u links de Scheldekaaien op.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: blijf de boulevard (Leien) volgen.

Vanuit Keulen – Aken – Luik – Hasselt (E40 - E314 - E 313) of vanuit Eindhoven (E34)

Volg Antwerpen-Centrum (Borgerhout), uitrit 17.
Voor bestemming historisch centrum: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de Noordersingel tot onder de brug en verder rechtdoor tot het vierde verkeerslicht. Neem vervolgens rechts de Singel en ga rechtdoor richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai aan het verkeerslicht rechtsaf.

Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de Noordersingel. Ga aan het tweede verkeerslicht naar rechts onder de spoorwegbrug en volg de Plantin en Moretuslei tot aan het derde verkeerslicht. Rijd rechtdoor onder de spoorwegbrug tot aan het eerste verkeerslicht en draai rechtsaf langsheen het stadspark. Volg rechtdoor tot u aan het tweede verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Parijs - Brussel (E19)

Bij het naderen van Antwerpen bereikt u de Craeybeckx-tunnel. Neem het uiterst linkse baanvak richting Antwerpen-Centrum en rijd door de tunnel tot aan de verkeerslichten van de Singel.
Voor bestemming historisch centrum: volg links richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai hier aan het verkeerslicht naar rechts.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg rechtdoor over de Singel de Gen. Lemanstraat tot aan het verkeerslicht en draai naar rechts langsheen het Koning Albertpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Brussel (A12)

Voor bestemming historisch centrum: volg Antwerpen-Centrum door de Jan De Vostunnel. Houd richting Schelde aan tot de T-kruising met de Scheldekaaien. Aan het verkeerslicht draait u rechtsaf.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg op het viaduct het middelste baanvak en eens beneden het rechtse baanvak richting Wilrijk. Blijf rechtdoor de Jan Van Rijswijcklaan volgen tot aan het zesde verkeerslicht. Hier draait u rechtsaf langsheen het Koning Alberpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Plan je met je wagen naar Antwerpen te komen? Hou er dan rekening mee dat de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone is. Registreer je wagen voor je naar Antwerpen komt en controleer of je de zone binnen mag.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.