Pelgrimsherberg

Van oudsher stoppen pelgrims in Antwerpen om op krachten te komen en te overnachten in het Sint-Julianusgasthuis

Sinds maart 2012 is deze eeuwenoude traditie terug in gebruik en kunnen pelgrims weer terecht in het Sint-Julianusgasthuis. De herberg biedt plaats aan vier pelgrims per nacht. De plaatsen zijn enkel voor pelgrims die een stempelboekje van een erkend Compostelagenootschap kunnen voorleggen waaruit blijkt dat hij of zij op tocht is naar Santiago de Compostela of een ander pelgrimsoord. De pelgrim kan er terecht voor maximaal één overnachting. 
De sleutel van de herberg kan afgehaald worden bij het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen (Grote Markt 13 - 2000 Antwerpen).

Contact

Sint-Jansvliet 25
Antwerpen

www.compostelagenootschap.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Schelpentraject

Schelpentraject

Pelgrims die in Antwerpen aan de Sint-Jacobskerk aankomen kunnen via een schelpentraject de belangrijkste bezienswaardigheden meepikken. 

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.