Rubens designer

Nooit voorheen kwam dit aspect van Rubens als kunstenaar in een tentoonstelling aan bod. Als er naast briljant en geleerd één epitheton toepasselijk is op Peter Paul Rubens (1577-1640), dan is het wel ‘veelzijdig’. Deze bijzondere tentoonstelling toont Rubens als de duizendpoot en duivelskunstenaar die hij was, op en top een renaissanceman in een baroktaal.

Bijbelse en mythologische voorstellingen, allegorische taferelen, intieme landschappen, jachtstukken, portretten, ontwerpen voor architectuur, prenten en wandtapijten: Rubens excelleerde in alle genres en in die veelzijdigheid kende hij weinig gelijken. Tot de opmerkelijkste en meest fascinerende aspecten van Rubens’ ongemeen gevarieerde kunstenaarsactiviteit, behoren zijn ontwerpen voor kleine beeldjes in kostbaar ivoor of brons, en voor decoratieve voorwerpen in ivoor of zilver. In ‘Rubens als designer’ worden deze ontwerpen – schilderijen, olieverfschetsen, tekeningen – en natuurlijk de beeldjes en objecten zelf voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Blikvangers

Voor het eerst worden olieverfschetsen en ontwerpen samen gebracht met de uiteindelijke driedimensionale realisaties in brons, zilver en ivoor. Met bruiklenen uit onder meer de koninklijke verzamelingen van Zweden, het Ashmolean Museum te Oxford, het Fitzwilliam te Cambridge en het Metropolitan Museum te New York. Onderhandelingen lopen om de expo mogelijk te laten doorreizen naar het Uffizi in Firenze.

Praktische info

Rubenshuis, 16 of 23 maart tot 24 juni 2018

Toegang: 10 euro / 8 euro

Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).

Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Toegankelijk voor mensen met visuele handicap.

Op zoek naar meer informatie? Of wil je meteen boeken? Contacteer ons. 

Contact

Wapper 9-11
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).

Reduction rates

: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.