Shopping - praktisch

Shoppen moet fun zijn. Geen parkeerstress, pijnlijke voeten, gesloten deuren, of creditkaarten die dienst weigeren. Daarom geven we graag enkele praktische tips mee.

 

Openingsuren

Shoppen in Antwerpen is altijd een goed idee. Van maandag tot zaterdag, tussen 10 en 18 uur, zijn de meeste winkels hier open (supermarkten tot 20 uur). En zelfs op zondag haal je hier je shoppinghart op: elke eerste zondag van de maand openen de meeste winkels in de historische binnenstad hun deuren. In de Hoogstraat en de Kloosterstraat doen ze dat trouwens elke zondag.
 

Vervoer

Je bereikt het commerciële hart van Antwerpen op verschillende manieren. Een aanrader: met het openbaar vervoer. Wie het Centraal Station uitwandelt, stapt meteen de winkelstraten in, en ook per tram of metro bol je recht het winkelcentrum in. Alle informatie over het openbaar vervoer vind je op de sites van De Lijn en de NMBS
Je wagen laat je gewoon achter op een van de parkings rond de stad. Wie liever tot in de binnenstad rijdt, vindt ook daar een reeks betaalparkings.
In de stad kan je ook gebruik maken van de Velo fietsdienst.
 

Uitblazen

Tussen het shoppen door op adem komen? Spring een van de vele Antwerpse cafés, brasserieën, snackbars of restaurants binnen. Combineren kan ook: in veel shops schotelen ze je ook iets te eten of te drinken voor – van juwelen én chocolade, over koffie én breispullen, tot een lunch én een nieuwe garderobe. Je kan je natuurlijk ook ‘gewoon’ op een bankje nestelen, en genieten van de vele knappe gebouwen waarin onze winkels gevestigd zijn.
 

Geld afhalen

Even bijtanken? Extra cash haal je op bij een van de banken in de binnenstad, of aan de geldautomaten – al dan niet in het bankkantoor. De kantoren zijn meestal open van 9 tot 12 uur, en van 14 tot 16 uur. De automaten binnen zijn van 6 tot 22 uur beschikbaar, terwijl ze buiten op straat altijd voor je klaar staan.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal

De Shopping Stadsfeestzaal ligt midden op de Meir, de Champs Elysées van Antwerpen. De indoor shopping mall is een hypermoderne, exclusieve 'shopping hot spot', met 's werelds eerste Tommy Hilfiger Tailor Made winkel, Men at Work, Urban Outfitters en nog veel meer...

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winkelzone Historisch Centrum

Winkelzone Historisch Centrum

In centrum Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op. Het historisch centrum trakteert je niet alleen op het grootste shoppingcenter van de binnenstad, je tikt er ook charmante brocante op de kop.

Winkelzone Meir

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om u van top tot teen in het nieuw te steken. 

Gerelateerde content

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.