Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

De buurt ’t Eilandje is door de bouw van het MAS, het Red Star Line Museum en vele eetplaatsen in ijltempo opgewaardeerd. Ondertussen is er voor ieder wat wils: zeelui drinken hun boerkes in café 't Licht der Dokken, koffieliefhebbers slurpen aan een latte bij Broer Bretel, alternatieve muziekliefhebbers wenden zich tot Het Bos en fijnproevers tafelen bij restaurant Schnitzel of bij Pazzo, de zaak waar no-nonsense kok Ingrid Neven in de pannen roert. “Wij zijn de nieuwe buurt”, zegt Ingrid stellig. “En er komen nog zaken bij. Sinds kort is hier een topslager gevestigd: Millesvaches”. 

Mix van volks en hip

Geen gedoe en geen kapsones. Dat straalt deze buurt uit en dat weet Ingrid enorm te appreciëren: “Er is hier een leuke mix tussen volks en hip. Vroeger, als ik een paar uurtjes vrij had, dan trok ik richting centrum. Nu blijf ik hier”. Ingrid zag de buurt van dichtbij helemaal veranderen. Ze werkt hier al sinds 1998 en heeft in het restaurant nog de eerste tafels en stoelen uit de verpakking gescheurd. “Ik was toen negentien jaar oud”. Drie jaar later werd zij de chef.

Het geheim van haar risotto

Dat Ingrid hier al bijna twee decennia gedijt komt omdat haar visie op koken gelijkloopt met de sfeer van deze buurt. Ingrid brengt kwaliteitsproducten van een sterrenzaak op een lossere manier, of zoals Ingrid het zegt: “zonder crèmekes; niet te fancy”. Wat Pazzo graag serveert, zijn westerse gerechten die door het oosten zijn beïnvloed. Zo serveert Ingrid een Thaise ravioli en een tataki van tonijn: dat is sashimi (rauwe vis) die snel op de gril wordt geschroeid. Haar specialiteit blijft risotto, de grote hindernis van iedere foodie. “Het is ons best verkopende product. Wij bereiden tien kilogram rauwe rijst per week”. Wat haar geheim is, zal zij uit de doeken doen op het Smaakmeesters-podium aan het MAS tijdens het openingsweekend. 

Uitgebreide wijnbar

Zij die fan zijn van bubbels kunnen best eens langsgaan bij Ingrids wijnbar op de eerste verdieping. De wijnkaart bevat prosecco, asti, spumante (alle drie uit Italië), cava (Spanje), vonkelwijn (Zuid-Afrika), sparkling wines (de Verenigde Staten en Canada) en espumante (Portugal). Die laatste wordt speciaal voor Pazzo verbouwd, “door de vrouw van de vorige eigenaar”, aldus Ingrid. Portugese cava, maak dat mee. 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.