Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Ingrid Neven van restaurant en wijnbar Pazzo 

Wat is Pazzo en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
“Onze menukaart bevat een mix van gerechten uit de oosterse en westerse wereld. We focussen vooral op de Japanse en Italiaanse keuken. We proberen niet te veel te veranderen aan de producten aangezien de pure ingrediënten al enorm veel smaak hebben. We omschrijven Pazzo zelf als ‘een prettig gestoorde zaak ‘where food meets wine’.”

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
“Onze risotto van truffel is onze trots. Hij is al bijna 18 jaar de smaakmaker op onze kaart.”

Website

John Charels en Olivier Reyniers van bistro-cocktailbar Backyard

Wat is Backyard en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We hebben een klassieke kaart, maar proberen er een twist aan te geven. Zo staat er heel veel fingerfood op het menu, omdat dit goed past bij ons cocktailconcept. Onze kwaliteitsvolle gerechten worden afgewerkt met kruiden uit onze eigen tuin."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
“In onze tuin kan je van een Backyard Basil cocktail en gelakt buikspek genieten. Deze cocktail past perfect binnen ons groene concept. We bereiden hem op basis van basilicum en verse fruitsappen. Een cocktail die vraagt om meer groen in de stad. Als hapje koos ik voor een gerecht waar veel mensen voor terugkomen: gelakt buikspek."

Website

Yo en Mo Aoulad van visrestaurant Fish & Eat

Wat is Fish & Eat en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Fish & Eat is het tweede restaurant van onze topchef Mo Aoulad, die eerder al het succesvolle vleesrestaurant Meat & Eat opende. In ons restaurant ligt de focus op Franse en Belgische vis- en schaaldiergerechten met een mediterraanse knipoog. We staan dan ook bekend om onze ‘plateaux aux fruits de mer’. Waar we ook trots op zijn, is onze prijs-kwaliteitverhouding. We serveren vis en schaaldieren van de beste kwaliteit tegen democratische prijzen."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Voor Smaakmeesters kozen wij een product dat deze zomer erg in de smaak is gevallen: fish & chips. Het is een tof en vooral lekker streetfoodgerecht, geserveerd in een krantenpuntzak. Alles in dit gerecht is vers bereid, van de kabeljauwfilet tot de zelfgemaakte tartaar. Het is fastfood, maar gezond en van topkwaliteit. Ook de festivalgangers van Tomorrowland genoten dit jaar met volle teugen van onze fish & chips." 

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.