Tentoonstelling 450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ‘t stad.

De tentoonstelling loopt tot en met 31 maart 2017 op het gelijkvloers van het stadhuis. De expo is gratis te bezoeken en beschikbaar in Nederlands met brochures in Frans, Duits en Engels. 

Waarom waren er in het begin twee burgemeesters? Is het echt waar dat het stadhuis ooit is afgebrand? Hoe communiceerde het bestuur voor er een www.antwerpen.be was? Wat gebeurt er eigenlijk in het stadhuis? Waarom moet het stadhuis gerestaureerd worden?

De tentoonstelling ‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad.’ geeft een antwoord op deze en andere vragen. Op de expo leren bezoekers het verhaal kennen achter het gebouw waar zich al vier eeuwen politiek afspeelden.

Voor kinderen is er een interactief traject uitgewerkt op hun maat met weetjes over het stadhuis.

 
 
Wil je nog meer weten over het stadhuis, boek dan ook een rondleiding met stadsgids. Het kan zowel individueel als in groep. 

Contact

Grote Markt 1
Antwerpen

http://www.antwerpen.be/450jaarstadhuis

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 0.00

Tickets zijn gratis en kunnen gereserveerd worden op www.antwerpen.be/450jaarstadhuis.

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Rondleiding 450 jaar stadhuis

Rondleiding 450 jaar stadhuis

In 2015 viert het stadhuis van Antwerpen zijn 450ste verjaardag – met een tentoonstelling én een nieuwe rondleiding. Verken het renaissancepaleis op de Grote Markt – van voor- tot achtergevel, van kelder tot zolder. Laat je meevoeren door straffe verhalen, pittige anekdotes en historische mijlpalen, en krijg een preview op de restauratiewerken van morgen.

Gerelateerde content

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.