Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Allemaal beestjes

Dierenliefhebbers kunnen in Antwerpen terecht in de Zoo. De Antwerpse Zoo heeft veel buitenverblijven, maar ook ruime, overdekte kooien waar je de dieren kan bekijken en fotograferen. Zit je op de eerste rij tijdens de zeeleeuwenshow, dan bestaat er een kans dat je toch een beetje nat wordt.

Het grote of kleine scherm

Zin in een film of twee? UGC en Metropolis bieden cinéfielen een zeer gevarieerde en uitgebreide programmatie, veelvuldige animaties en de allernieuwste blockbusters. Liefhebbers van Arthouse films, docu’s en “vergeten” pareltjes kunnen terecht in Cinema Zuid, Cartoon’s of filmhuis Klappei. Nadien kan je rustig napraten of alles laten bezinken in een van de vele cafeetjes die de filmzalen omcirkelen of een hapje gaan eten in een gezellig restaurant.

Onverwacht spannend

Escape games zijn een toffe èn spannende manier om zowel elkaar als minder bekende Antwerpse buurten te ontdekken. Samen met familie, vrienden of collega’s word je “opgesloten” en door het oplossen van een aantal vraagstukken en het vinden van verschillende zichtbare en onverwachte clues, baan je je weg naar buiten. The Room Antwerp, Antwerp Clue en Out of the Box Escape Games zijn enkele aanbieders waar je ongetwijfeld veel spannende momenten mee kan beleven.

Musea en galeries

Een museumbezoek klinkt een beetje vanzelfsprekend en standaard bij een regenachtige dag, maar met een gevarieerde keuze, biedt Antwerpen veel cultureel overdekt entertainment. Het MAS (Museum aan de Stroom) is elke dag een van de drukst bezochtste musua en is sowieso een must. Je kan verder terecht in het Red Star Line Museum, Mayer van den Bergh, het Rubenshuis, het Fotomuseum óf een van de andere, bijzondere musea in de stad. 

Ook aan kunstgalerijen geen gebrek in deze stad. De Zwarte Panter in het centrum van de stad is de oudste nog actieve galerie in Vlaanderen en een trekpleister voor beeldend kunstenaars, muzikanten, schrijvers en kunstliefhebbers. Designcenter de Winkelhaak ligt in een van de creatiefste wijken van de stad en in de exporuimte valt regelmatig wel iets nieuws te ontdekken.  In Galerie Jamar kan je terecht voor hedendaagse kunst, van James Ensor en Léon Spilliaert tot Pierre Alechinsky, Jan Fabre, Marcel Broodthaers en Panamarenko.

Meer info over alle musea en galerijen vind je hier.

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.