Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal ‘coole’ mogelijkheden.

Zwemmen in Antwerpen

Een verfrissende duik nemen in een zwembad is een van de makkelijkste manieren om af te koelen. Maar in Antwerpen spring je niet gewoon in een zwembad. Zo is de zwemvijver Boekenberg de grootste ecologische zwemvijver van heel Europa. Dankzij speciale planten zwem je hier in natuurlijk gefilterd water. Of probeer het art-deco zwembad in de Veldstraat, het oudste zwembad van de stad. In dit monumentaal erfgoed zwem je in een 33 meter bad of geniet je van de hammam en het hot tub complex. Wist je dat Antwerpen ook een natuurlijk strand heeft? Het is wel verboden te zwemmen in het Scheldewater aan het strand van Sint-Anneke, maar de koelte van de rivier en een heerlijk fris pintje in een van de vele cafés daar doen wel deugd bij hoge temperaturen.

Ondergrondse verkoeling

Ook al stijgen de temperaturen naar 30 graden en meer, onder de grond blijft het altijd lekker koel. Bezoek maar eens de Antwerpse Ruien, de voormalige grachten en riolen van de stad en ervaar het verschil. Ook in de prachtige voetgangerstunnel blijft het altijd lekker fris. Geniet ervan terwijl je naar Linkeroever stapt of fietst voor het beste zicht op de skyline van Antwerpen. En vergeet geen foto te nemen van de authentieke houten roltrappen.

In de schaduw van de bomen

Zoek de schaduw op in het Stadspark, een driehoekig park niet ver van de winkelwandelstraat Meir. Neem een dekentje mee en geniet van een picknick onder de bomen. Of ga op zoek naar de ietwat verborgen Botanische Tuin in de Leopoldstraat. Het Middelheimmuseum biedt naast mooie beeldende kunst in openlucht ook heel wat schaduwrijke plekjes.  In Deurne vind je dan weer het grootste park van Antwerpen, het Rivierenhof, met een van de mooiste concertlocaties van het land: het openluchttheater.

Koel af in de Antwerpse kerken

In Antwerpen kan je niet naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kijken. De 123 meter hoge toren domineert de stad. Stap er binnen en geniet er van de koelte en van prachtige kunst. Ook de andere Antwerpse kerken zijn de moeite waard: Sint-Carolus Borromeus is dé Rubenskerk bij uitstek, in de Sint-Andrieskerk bewonder je een wondermooie preekstoel en in de Sint-Pauluskerk vind je meer dan 50 schilderijen van beroemde Antwerpse meesters.

Unieke plekjes

Dé plek waar vele jongeren verkoeling zoeken is het ponton aan het Steen. Op deze drijvende aanlegplaats voor plezierboten staat er altijd een heerlijk briesje. Bewonder hier de zonsondergang terwijl het geluid van de golven van de Schelde voor de soundtrack zorgt. Een ander uniek plekje is het Conscienceplein. Je waant je in Italië op het misschien wel mooiste plein van Antwerpen. Het bankje onder de grote boom is een heerlijk plekje om een boek te lezen of om aan people-watching te doen.

Zomerbars

In Antwerpen vind je hippe zomerbars op de meest verrassende plekken. En elk jaar komen er nog zomerbars bij. Weet je niet waarheen? Laat dit artikel je gids zijn. 

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.