Feiten en cijfers - Meeting

Op zoek naar de belangrijkste feiten en cijfers over Antwerpen? Ontdek ze hier in een oogopslag.

Feiten en cijfers

Hotels

In 2015 telde Antwerpen 57 vergunde hotels. Zowel in de éénsterrencategorie als in de tweesterrencategorie was 14% van de hotels te situeren. 42,11% van de hotels kon drie sterren voorleggen. De drie- en viersterrenhotels vertegenwoordigden samen bijna 72% van het totale vergunde hotelbestand in Antwerpen. Op het vlak van het kameraantal hadden de drie- en viersterrenhotels het grootste marktaandeel. Ruim 84% van het Antwerpse vergunde kamerbestand was terug te vinden in de categorieën van drie en vier sterren.
(Hotelrapport 2015)

Het volledige overzicht van vergunde logies in Antwerpen ontdek je hier.

Overnachtingen en aankomsten

Antwerpen behoort wat betreft het aantal overnachtingen en aankomsten tot de top drie van bestemmingen in België en trekt zowel verblijfs- als zakelijk toerisme aan. In 2015 kende de stad bijna twee miljoen overnachtingen. Ontdek hier meer cijfers over overnachtingen en aankomsten.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.