Herfst 2018

Wat brengt de herfst tijdens Antwerp Baroque 2018? Een beknopt overzicht:

Closer to Baroque

Groots, rijk en theatraal. Zo komt de 'Vlaamse barok' op het eerste gezicht over. Maar er is ook een minder bekende, intiemere kant van de barok: die van de kunstwerken en luxeobjecten voor de elite. De expo 'Closer to Baroque' in het MAS laat je hiermee kennismaken en vertaalt dit naar een hedendaags verhaal.

Cokeryen. Foto, film, food by Tony Le Duc

Foodfotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had. Een heerlijke tentoonstelling in het nieuwe Snijders- en Rockoxhuis.

Barok Bookdesign

Hoe evolueerde het boek in de barok? Waarom ging een uitgever als Balthasar Moretus samenwerken met vooraanstaande kunstenaars? En wie zijn vandaag de dag de vernieuwers in het boekenvak? Het Museum Plantin-Moretus leidt je langs boeiende uitgeversprojecten die op een andere manier naar het boek kijken. Het toont zo hoe uitgever en kunstenaar in samenwerking het boek steeds weer heruitvinden. 

Dit interesseert je wellicht ook: programma zomer 2018.

Contact+32 33 38 39 09
http://www.visitantwerpen.be/nl/barok
baroque@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Closer to Baroque

Closer to Baroque

De expo ‘Closer to Baroque’ in het MAS loodst de bezoeker van het publieke leven van de 17de eeuw naar de intieme leefwereld van de hoge klassen.

Zomer 2018

Zomer 2018

Wat brengt de zomer tijdens Antwerp Baroque 2018? Een beknopt overzicht:

Paul Kooiker

Paul Kooiker

Conceptueel fotograaf Paul Kooiker laat zich voor Antwerp Baroque 2018 inspireren door de barok van Rubens en Rembrandt.

Barok Bookdesign

Barok Bookdesign

Hoe evolueerde het boek in de barok? Waarom ging een uitgever als Balthasar Moretus samenwerken met vooraanstaande kunstenaars? En wie zijn vandaag de dag de vernieuwers in het boekenvak?

Cokeryen. Foto | Film | Food

Cokeryen. Foto | Film | Food

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.