Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Combinatie met Museum Vleeshuis

De toren van de kathedraal is enkel te beklimmen onder begeleiding van een stadsgids. De beklimming wordt voorafgegaan door een gegidste rondleiding in Museum Vleeshuis. Daar maak je kennis met torenmuziek en zie je een reconstructie van een ambachtelijke klokkengieterij.

Klim naar een schitterend panorama

Tijdens de beklimming ontdek je trede na trede het boeiende verhaal van de klokkentoren en zijn veelzijdige belfortfunctie. Na een inspannende tocht geniet je op de top van een schitterend uitzicht over Antwerpen.

Reserveer snel

De kathedraaltoren beklimmen kan iedere woensdag, zaterdag en zondag tot en met september. Op woensdag zijn er drie startmomenten om de toren te beklimmen: om 9.30, 12.30 en 14.00 uur. In het weekend starten er rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur. Bij elkaar duren de rondleiding en de beklimming 2,5 uur en zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene. Je kan individuele tickets boeken of met een groep van maximaal 15 personen inschrijven. De beklimmingen zijn erg populair dus wacht niet te lang met reserveren.

Opgelet: Bij slecht weer bestaat de kans dat de beklimming om veiligheidsredenen niet kan doorgaan. Op de laatste woensdag van de maanden april, mei, juni en september vinden er geen beklimmingen plaats in verband met de 'Woensdagklanken' concerten.


Kom meer te weten over de beklimming van de kathedraaltoren.
 
Of boek meteen je ticket.

Contact

Vleeshouwersstraat 38-40
Antwerpen
+32 32 92 61 00
http://www.museumvleeshuis.be/
vleeshuis@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 9

Maximum 15 personen per groep
Duur: 2,5 uur (rondleiding en beklimming)
Start: Museum Vleeshuis, einde: kathedraaltoren

Bij slecht weer bestaat de kans dat de beklimming om veiligheidsredenen niet kan doorgaan

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.