Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen

Het Kunsthuis verenigt de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, en trakteert je dus op hoogstaande opera- en balletoptredens.

Het Kunsthuis brengt zowel de grote werken als de nieuwste creaties op zijn Antwerpse podium. Naast de wervelende voorstellingen en de indrukwekkende gevel, biedt de Opera aan de Frankrijklei ook blikvangers zoals de prachtige plafondschildering, de bijzondere akoestiek en een groots zijtoneel.

Rondleiding achter de schermen

Tijdens een geleide rondleiding ontdek je hoeveel werk er kruipt in een doorsnee dag in het operahuis. Als de planning het toelaat, mag je zelfs achter de schermen gluren. Daar is misschien een repetitie bezig of de opbouw van een decor. 

Praktisch:

 

 

Contact

Frankrijklei 3
Antwerpen
+32 70 22 02 02
https://operaballet.be
info@operaballet.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.