M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een museum voor hedendaagse beeldende kunst, film en beeldcultuur. Ontdek een open ontmoetingsplaats van en voor de kunst, de kunstenaar en het publiek.

Gratis expo's

Het M HKA werd recent vernieuwd en toont nu ook een gratis toegankelijke permanente basiscollectie. Hier ontdek je werken van hedendaagse helden, historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie van het museum. Je kan op de gelijkvloerse verdieping terecht om kunst te bewonderen van Panamarenko tot Luc Tuymans en van Dan Flavin tot Jimmie Durham. Ook elders in het museum zijn permanent geïnstalleerde collectiewerken te zien.

In beweging

Het museum vond in 1987 een onderkomen in een verbouwde graansilo annex pakhuis. Het M HKA richt zich op kunst vanaf 1970 tot nu, verspreid over 4.000m². Het M HKA is altijd artistiek in beweging; kunstenaars van diverse pluimage duiken er geregeld op om hun visie en talent te koppelen aan de aanwezige kunstwerken. Naast wisselende collectiepresentaties en jaarlijks vier grote projecten, brengt het M HKA ook een gevarieerd programma aan performances, lezingen, concerten, debatten, wandelvoordrachten, museumbabbels en museumontbijten. 

Unieke inkom

Naast de nieuwe permanente collectie werd ook de look & feel van het museum helemaal vernieuwd. Er is bijvoorbeeld een meertalige onthaalinfrastructuur, afgestemd op een breed en gevarieerd publiek. De unieke inkom, met een bibliotheek/leeszaal als eerste bezoekervaring, is het hart van het museum.

Het M HKA bevindt zich in een van de artistiek meest dynamische buurten van Antwerpen. Het Zuid biedt een interessante mix van galerijen en gezellige cafés. Combineer een bezoek aan het museum met de ontdekking van Het Zuid.

 

 

 

Contact

Leuvenstraat 32
Antwerpen
+32 32 60 99 99
http://www.muhka.be
info@muhka.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

€ 5 ipv € 10 euro tijdens opbouwperiode.
€ 5: studenten, werkzoekenden, Knackclub, Gezinsbond (tijdens opbouwperiode € 3).
€ 1: elke bezoeker die het museum bezoekt op donderdag tussen 18 en 21 uur.
Gratis: Vrienden van het M HKA, CIMAM.

Reduction rates

> 60: 5.

< 26: 1.

< 13: 0.

: 5.

: 5.

: 0.

: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €5

Price per group: €

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Red Star Line Museum

Red Star Line Museum

Laat je meevoeren door de getuigenissen van mensen die een reis met de Red Star Line hebben meegemaakt.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

In het woonhuis en atelier van de drukkersfamilie Plantin-Moretus komt de geschiedenis van de boekdrukkunst tot leven.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.