Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

1. Ontdek het museum op jouw tempo

Gebruik je fantasie. In het vernieuwde museum vind je geen overdaad aan teksten en bijschriften. Weet je graag meer over Plantin? Leen dan de gratis bezoekersgids uit. Dat boekje bevat extra info over Plantin.

2. Gebruik de gratis museumapp

Verwacht geen klassieke audiotour, maar een amusant hoorspel dat de kamers en zijn bewoners tot leven wekt. Download het hoorspel op je smartphone of huur er eentje aan de balie voor drie euro.

3. Los een fictieve moord op 

Het familiespel ‘Red Balthasar’ is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar een leuke manier om het huis te ontdekken. Vraag aan de balie naar dit gratis moordspel.

4. Snuffel in replica’s van oude boeken

In enkele museumkamers liggen kopieën van beroemde uitgaven van Plantin. Zo kan je naar hartenlust bladeren in het kruidenboek van Dodoens, de Gutenbergbijbel enzovoort.

5. Verkleed je met spullen uit Plantijns tijd 

Er hangt kledij klaar in zaal 7. Een mooi moment voor een selfie! 

6. Maak zelf een drukwerk, leer etsen of boekbinden

Reserveer met de familie een workshop om zelf aan de slag te gaan met papier, letters en een eeuwenoude drukpers.

7. Geniet op een bankje in de binnentuin

Deze stille oase in de binnenstad staat vol planten die populair waren in de 16de en 17de eeuw. 

8. Scoor souvenirtjes in de museumshop

Je vindt er boeken over het museum en over typografie, maar ook kleine geschenken zoals bladwijzers en kaartjes. Vooral het artisanaal drukwerk van Kastaar is heel origineel.

9. Doe mee aan de extra activiteiten 

Op sommige dagen is er nog meer te beleven, zoals op de Kunstendag voor Kinderen of de Wetenschapsdag. Houd de kalender in het oog.

Meer info vind je op www.museumplantinmoretus.be.

Contact+32 32 21 14 50
http://www.museumplantinmoretus.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.