Een citytrip, anders dan anders

Wat er ook op je citytrip-checklist staat, Antwerpen heeft het allemaal. Ontdek de niet te missen, bijzondere hoogtepunten tijdens je verblijf.

Anders dan anders

Antwerpen zit vol verrassende hoogtepunten. De dierentuin bijvoorbeeld – de Zoo van Antwerpen, een van de oudste en mooiste stadsdierentuinen van Europa. En zelfs een strand – Sint-Anneke, op de Linkerscheldeoever. Niet alleen dat strand is uitzonderlijk voor een stad in het binnenland. Er is ook een diepzeehaven – 80 kilometer landinwaarts. Je merkt het: Antwerpen doet alles net dat tikkeltje anders.

Torenhoog genieten

In de Antwerpse skyline neemt de O.L.V.-kathedraal trots haar plaats in: het is de hoogste kerktoren van de lage landen en staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Een hele prestatie voor een gebouw waarvan maar één toren af is. Even verderop laat het MAS zich opvallen: in dat Museum aan de Stroom is het allermooiste kunstwerk misschien wel het uitzicht – vanop het 60 meter hoge dak bewonder je de hele stad.

Cultuur en gastronomie herbekeken

Antwerpen telt naast het MAS nog heel wat bijzondere musea. Allemaal bieden ze, naast hun topcollectie, een bijzondere extra: het Middelheimmuseum is een párk vol beelden, in het Rubenshuis loop je door een beroemdste kunstenaarswoning en Plantin-Moretus was het eerste museum ter wereld dat op de Werelderfgoedlijst kwam.
En dan zijn er nog de museumwaardige gebouwen, waarin je ‘gewoon’ shopt of eet: zoals de neoclassicistische Stadsfeestzaal met daarin een shoppingcenter, een vroegere kapel waarin sterrenrestaurant The Jane huist, en het Paleis op de Meir (ooit nog van Napoleon) waar je luncht of cacao snuift met een chocolate shooter.

Bakermat van diamant en mode

Antwerpenaars zijn trendsetters. Dat merk je aan de vele pop-ups en startups, en natuurlijk ook in de mode- en diamantwijk. In de Diamond Square Mile – waar internationale diamantkeurmerken hun oorsprong hebben – vind je meer diamanten dan in de rest van de wereld. En verspreid over de stad schitteren etalages vol knappe juweelontwerpen.
Ook op modevlak zet Antwerpen de toon: couture leeft hier niet alleen in de vele boetieks, maar ook op straat, in het museum (MoMu) en op school – de modeafdeling van de Koninklijke Academie is een van de meest invloedrijke ter wereld. Ook vandaag nog stappen er grote beloftes buiten, die hun label vaak in de stad opstarten.

XL-aanbod op XS-afstand

Antwerpenaars noemen hun stad trots een wereldstad met de sfeer van een dorp: hier vind je álles, maar steeds op wandel- of ten minste fietsafstand (waarvoor de Antwerpse stadsfietsen klaarstaan)
Ook de stad zelf is vlot bereikbaar. Een aanrader? Kom per trein: het majestueuze Antwerpen-Centraal won al heel wat schoonheidsprijzen … iets wat straks het vertrek uit de stad toch wat minder erg maakt.

Overtuigd? Boek dan hier meteen je citytrip in Antwerpen. 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.