Antwerpen met je kinderen

Antwerpen kan je perfect met je kinderen bezoeken, aan leuke en ontspannende activiteiten is er geen gebrek. Hierbij negen niet te missen toppers om met je kinderen te doen.

1. Boottochten
Beleef de activiteiten in de haven van nabij, geniet van een uniek zicht op dokken en sluizen of ontdek de Antwerpse skyline van op de Schelde. Een boottocht is altijd leuk en ontspannend.

www.janplezier.be

2. Beestjes kijken in de stad
 
De ZOO is een van de oudste dierentuinen ter wereld en de bestbezochte attractie van het land. Aquatopia is een van de grootste onderwaterwerelden van Europa. Plezier gegarandeerd!

www.zooantwerpen.be/
www.aquatopia.be/
 
3. Naar de markt
 
Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. Ook vandaag zijn er nog een heleboel, met verschillende thema’s. Een must voor wie van het echte Antwerpen wil proeven. Het Geluk is een kindvriendelijke bar waar moeders met kinderwagens even welkom zijn als vaders met kleuters op loopfietsen, grootouders met kleinkinderen of tieners met of zonder lief. Je vindt er kranten, gezonde boterhammen, verse soep, boeken en de lekkerste warme chocolademelk. Perfect te combineren met een bezoek aan de vreemdelingenmarkt (op zaterdag) of vogeltjesmarkt (op zondag).
 
4. Musea met kinderen
 
Antwerpen heeft tal van musea waar ook kinderen een leuke tijd kunnen beleven.
MAS | Museum aan de Stroom
Red Star Line Museum
M HKA
FOMU | Fotomuseum
Middelheimmuseum
Rockoxhuis
Museum Mayer van den Bergh
Museum Plantin-Moretus
Rubenshuis
Museum Vleeshuis
MoMu | ModeMuseum
 
5. Parken
 
Antwerpen is een stad met veel groene en rustige plekken. De parken zijn een ideale plek om te kuieren tussen het groen, een boek te lezen, uw kinderen en kleinkinderen van de speeltuin te laten genieten, kunst te bekijken of te genieten van een picknick.
 
6. Zwemmen
 
In Antwerpen valt heel wat zwemplezier te beleven. Er is een drijvend openluchtzwembad in de dokken, een ecologische zwemvijver, een Olympisch zwembad, een art-deco bad en nog veel meer.
 
7. Rondrit door de stad
 
Wat is er leuker dan een originele rondrit om de stad te leren kennen? Ontdek Antwerpen met paard en koets, met de paardentram, met een toeristentram, met een sightseeing bus of met een hop on/hop off shuttlebus.
 
8. Het Steen
 
In het oudste gebouw van de stad kunnen kleine en grote bezoekers vanaf 6 jaar deelnemen aan workshops, ateliers en nog veel meer.
 
9. Film
 
Bioscoopzalen kunnen niet ontbreken in Antwerpen. Heel veel oude, imposante zalen zijn inmiddels verdwenen, maar toch is er ook vandaag nog een bijzonder groot en gevarieerd aanbod, ook voor de echte cinefielen. Aan de rand van de stad vormt Kinepolis Antwerpen met haar 24 zalen het grootste cinemacomplex van de lage landen maar ook in de stad is er de mogelijkheid om een film mee te pikken in het UGC-complex of in kleinere cinema’s zoals Cartoons of Cinema Zuid.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.