Pelgrimsherberg

Van oudsher stoppen pelgrims in Antwerpen om op krachten te komen en te overnachten in het Sint-Julianusgasthuis

Sinds maart 2012 is deze eeuwenoude traditie terug in gebruik en kunnen pelgrims weer terecht in het Sint-Julianusgasthuis. De herberg biedt plaats aan vier pelgrims per nacht. De plaatsen zijn enkel voor pelgrims die een stempelboekje van een erkend Compostelagenootschap kunnen voorleggen waaruit blijkt dat hij of zij op tocht is naar Santiago de Compostela of een ander pelgrimsoord. De pelgrim kan er terecht voor maximaal één overnachting. 
De sleutel van de herberg kan afgehaald worden bij het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen (Grote Markt 13 - 2000 Antwerpen).

Contact

Sint-Jansvliet 25
Antwerpen

www.compostelagenootschap.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Schelpentraject

Schelpentraject

Pelgrims die in Antwerpen aan de Sint-Jacobskerk aankomen kunnen via een schelpentraject de belangrijkste bezienswaardigheden meepikken. 

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.