Veelgestelde vragen over de Antwerp City Card

De tijd vliegt in Antwerpen. Besteed hem dus slim en koop een Antwerp City Card. Hier vind je beslist een antwoord op al je vragen over deze handige kaart.

1. Waarom zou ik een Antwerp City Card kopen?

De Antwerp City Card is de goedkoopste manier om Antwerpen ten volle te beleven. Je krijgt gratis toegang of een fikse korting bij meer dan 50 bezienswaardigheden en attracties. Bovendien maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer.

2. Wat omvat een Antwerp City Card pakket?

Koop je een Antwerp City Card, dan ontvang je:

3. Waar kan ik de Antwerp City Card gebruiken?

Ontdek alle voordelen die je krijgt met je Antwerp City Card.

4. Waar kan ik de Antwerp City Card kopen?

De gemakkelijkste manier om je Antwerp City Card te kopen is online. Je ontvangt dan een bevestiging in je mailbox, waarmee je je kaart, infogids en stadsplan en het boekje met exclusieve kortingsbonnen afhaalt in een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen.
De City Card is uiteraard ook te koop bij de bezoekerscentra zelf, op de Grote Markt 13 of in het Centraal Station.
 
Andere plaatsen waar je je Antwerp City Card kan kopen:


5. Hoeveel kost de Antwerp City Card?

De Antwerp City Card kost 27 euro voor 24 uur, 35 euro voor 48 uur, of 40 euro voor 72 uur. Je betaalt de kaart wanneer je ze online bestelt of op het moment dat je ze aankoopt op de locatie van je keuze.

6. Hoe lang kan ik mijn Antwerp City Card gebruiken?

Je kan je kaart 24 uur, 48 uur of 72 uur gebruiken, afhankelijk van het type kaart dat je gekocht hebt. Die periode begint te lopen op het moment waarop je de kaart voor het eerst gebruikt.
De kortingsbonnen in je voucherboekje blijven geldig tot 31 januari 2018. Kom dus zeker nog een keertje terug als je ze niet allemaal opgebruikt hebt.

7. Is het openbaar vervoer in de Antwerp City Card inbegrepen?

Ja, tijdens de geldigheidsperiode van je kaart kan je gratis gebruik maken van de bussen en trams van De Lijn in Antwerpen. Je Antwerp City Card geldt dan als vervoerbewijs. 
De geldigheid van je vervoerbewijs gaat standaard in op de dag dat je de kaart afhaalt. Wil je dat deze periode later begint zodat ze aansluit bij je eerste bezoek? Geef dit dan door aan de baliebediende van de plaats waar je je City Card afhaalt, zodat die een andere datum kan invullen op de achterkant van je kaart.
 
Het volledige overzicht van alle bus- en tramlijnen vind je op de website van De Lijn.

8. Hoe werkt de Antwerp City Card?

Heel eenvoudig. Je laat je Antwerp City Card scannen aan de balie van de bezienswaardigheid of attractie die je wil bezoeken. De korting wordt meteen verrekend.

9. Is het mogelijk om een museum meer dan één keer te bezoeken?

Je korting geldt maar één keer per bezoek. Zorg er dus voor dat je álle hoekjes en kantjes van het MAS of de kathedraal bekeken hebt voor je weer naar buiten gaat.

10. Waar kan ik terecht voor extra informatie?

Stuur gerust een mail met je vragen naar info@visitantwerpen.be. We geven je dan snel een persoonlijk antwoord.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Antwerp City Card

Antwerp City Card

De tijd vliegt in Antwerpen. Besteed hem slim en koop de Antwerp City Card.

Voordelen met de Antwerp City Card

Voordelen met de Antwerp City Card

Wat zit er in je Antwerp City Card? Ontdek het in dit overzicht.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.