Reis met uitzicht - Cruises

Elk jaar varen duizenden passagiers op cruise en honderden schepen de Schelde op naar Antwerpen en ze genieten van het uitzicht en de geluiden van de haven en hun bestemming.

Op deze aangename cruisevaart kom je aan vele interessante plaatsen voorbij, zoals de Nederlandse haven Vlissingen, het typische landschap van Hansweert, het natuurreservaat Het Verdronken Land van Saeftinghe, het betoverende dorpje Lillo en onze beroemde sluis van Berendrecht. Juist voor je de elegante, gotische kathedraaltoren en de wolkenkrabber in art-decostijl die de skyline domineren, te zien krijgt, doemt het gebouw van de Red Star Line (RSL) op. Het gebouw van de Red Star Line was het vertrekpunt van duizenden emigranten die naar de Verenigde Staten en Canada vertrokken.

De activiteiten in de haven van Antwerpen hebben over het algemeen te maken met het transport van goederen en hoog economische prestaties, maar eigenlijk hebben we meer te bieden dan dat. In het gebied van de oude haven vind je jachthavens, zowel op de linker- als op de rechteroever van de rivier, die faciliteiten voor een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden op en rond het water bieden. De hoofdactiviteit op de Scheldekaaien is sinds 1996 met cruiseschepen verbonden en de investeringen in de terminal en de faciliteiten maken Antwerpen tot een volledig operationele bestemming voor cruises.

De aanloop

Kruisposten van de zeeloodsen

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.