5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

1.       Unieke plekjes
Soms is een klein gebaar romantischer dan de liefde verklaren door het van de daken te schreeuwen. Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje.  Een ander uniek plekje is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om naar de beiaard van de kathedraal te luisteren.
 
2.       Romantische wandelingen
Antwerpen is een stad op mensenmaat:  zoveel te zien en te beleven en dat allemaal op wandelafstand van elkaar.  Proef de oude sfeer van het Eilandje met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Wandel met je geliefde langs de jachthaven naar het panoramadak van MAS | Museum aan de Stroom en geniet van het fenomenale uitzicht over Antwerpen. Deel  chocolade, Antwerpse Handjes of een wafel  tijdens een wandeling in de gezellige winkelwandelstraatjes van de Wilde Zee.  Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde. Na een lange wandeling kan je thuis of op hotel vermoeid, maar voldaan, lekker dicht tegen elkaar aan kruipen.
 
3.       Gezellige pleintjes
De Dageraadplaats is ongetwijfeld een van de gezelligste pleinen van Antwerpen met tal van cafés en een sterrenhemel boven het plein. Niets romantischer dan met z’n tweeën samen staren naar de sterren, toch? Wie liever een rustiger plein opzoekt, kan terecht op het Hendrik Conscienceplein. Dit pittoreske pleintje vormt het ideale decor voor jouw romantisch weekendje weg.
 
4.       Romantisch in het groen
Antwerpen is een stad met heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? Het is de perfecte locatie voor een romantische foto. Of waan je in een filmset op de mooie witte brug in het Stadspark. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.
 
5.       Een romantisch gebaar
‘Diamonds are a girl’s best friend’, nietwaar? Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. Misschien kan een ritje in een paardenkoets door het historische centrum van Antwerpen jullie ook bekoren. Romantisch dineren kan in Antwerpen in een kapel (The Jane) of in de wolken met zicht op de stad (’t Zilte). Of geniet van de gezelligheid van een van de vele charmante restaurantjes in het historisch centrum. Voor ieder wat wils!

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.