Rubens designer

Nooit voorheen kwam dit aspect van Rubens als kunstenaar in een tentoonstelling aan bod. Als er naast briljant en geleerd één epitheton toepasselijk is op Peter Paul Rubens (1577-1640), dan is het wel ‘veelzijdig’. Deze bijzondere tentoonstelling toont Rubens als de duizendpoot en duivelskunstenaar die hij was, op en top een renaissanceman in een baroktaal.

Bijbelse en mythologische voorstellingen, allegorische taferelen, intieme landschappen, jachtstukken, portretten, ontwerpen voor architectuur, prenten en wandtapijten: Rubens excelleerde in alle genres en in die veelzijdigheid kende hij weinig gelijken. Tot de opmerkelijkste en meest fascinerende aspecten van Rubens’ ongemeen gevarieerde kunstenaarsactiviteit, behoren zijn ontwerpen voor kleine beeldjes in kostbaar ivoor of brons, en voor decoratieve voorwerpen in ivoor of zilver. In ‘Rubens als designer’ worden deze ontwerpen – schilderijen, olieverfschetsen, tekeningen – en natuurlijk de beeldjes en objecten zelf voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Blikvangers

Voor het eerst worden olieverfschetsen en ontwerpen samen gebracht met de uiteindelijke driedimensionale realisaties in brons, zilver en ivoor. Met bruiklenen uit onder meer de koninklijke verzamelingen van Zweden, het Ashmolean Museum te Oxford, het Fitzwilliam te Cambridge en het Metropolitan Museum te New York. Onderhandelingen lopen om de expo mogelijk te laten doorreizen naar het Uffizi in Firenze.

Praktische info

Rubenshuis, 16 of 23 maart tot 24 juni 2018

Toegang: 10 euro / 8 euro

Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).

Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Toegankelijk voor mensen met visuele handicap.

Op zoek naar meer informatie? Of wil je meteen boeken? Contacteer ons. 

Contact

Wapper 9-11
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).

Reduction rates

: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.