Sarvavid, de alwetende Boeddha

De Oost-Mongoolse schilderingenreeks Sarvavid Vairocana van minstens 300 jaar oud bestaat uit 54 miniaturen in kleur. Samen vormen deze een handleiding bij de meditatie op een mandala, een voorstelling van de kosmos. Daarin staat de goddelijke Boeddha Sarvavid Vairocana centraal. 

Het MAS verwierf de reeks Sarvavid Vaicocana in 1977 van de Vlaamse missionaris Raphael Verbois die het in 1923 meebracht uit China. De schilderingen zijn stuk voor stuk kunstwerkjes maar het is vooral het geheel dat ze bijzonder waardevol maakt. 

 
In 2014 vormde de reeks het onderwerp van de tentoonstelling “The All-Knowing Buddha. A Secret Guide” in het Rubin Museum of Art in New York. De bevindingen van hun experts, onder meer dat de schilderingen  al uit de 14e eeuw stammen, staan gebundeld in een catalogus die ook hier aangeboden wordt. De afbeeldingen tonen wat een mediteerder in gedachten opbouwt, iets dat zelden of nooit afgebeeld wordt. Deze reeks werd waarschijnlijk bij uitzondering voor het onderricht van een Chinese prins gemaakt. 

Contact

Hanzestedenplaats
Antwerpen

http://www.mas.be/nl/activiteit/sarvavid-de-alwetende-boeddha

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.