'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad. 

In de diamantwijk…
De diamantwijk is een groothandelscentrum, op het eerste zicht is er niet veel te beleven. Het plannetje geeft wel aan wat er achter de gevels schuilt, zoals de diamantbeurs en de Sefardische synagoge. UJe ontdekt een showroom waar je een diamantslijper aan het werk kan zien. Verder krijg je lekkere adressen om joods of Indisch te eten.

… en in de binnenstad
Je wordt tot in de binnenstad geleid, want ook daar zijn heel wat sporen van diamant te vinden. Denk maar aan Rubens, de kathedraal of de Graanmarkt.

Aangevuld met tips…
Het plan geeft mee waar je op moet letten als je een diamantjuweel wilt kopen. Je leest bijvoorbeeld meer over de 4 C’s die de kwaliteit en de waarde van een diamant bepalen en over het nut van certificaten.

… en een overzicht van juweliers met het kwaliteitslabel
Op de kaart vind je ook de twaalf juwelierszaken met het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’. Zij garanderen dat je vol vertrouwen op zoek kunt gaan naar dat ene unieke juweel.

Meer info
• Het plan kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt.
Openingsuren: elke dag van 9 uur tot 17.45 uur, zondag tot 16.45 uur.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.