Winkelzone Modebuurt

De ModeNatie, aan het begin van de Nationalestraat, is met zijn ModeMuseum en modeafdeling, het creatieve modehart van Antwerpen. Geen wonder dus, dat zo goed als alle ontwerpers hun shop hier neerpoten. 

 

Modehart

De Nationalestraat is de meest modieuze straat van Antwerpen. Hier speelt de Antwerpse modescène zich af. Antwerpen dankt zijn wereldfaam op het vlak van mode aan de talrijke ontwerpers – waaronder de Antwerpse Zes – die hier, aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, afstudeerden.
 

Gerenommeerde en startende ontwerpers

Wanneer de jonge ontwerpers de Antwerpse modecampus, gelegen in de ModeNatie op de hoek van de Drukkerij- en de Nationalestraat, verlaten, starten ze maar wat vaak een zaak op in de omgeving. De straten bulken er dus van de grote internationale namen en Antwerpse ontwerpers.
 

Hip & Happening

Vlakbij ligt ook de Kammenstraat. De straat voor al wie hip en trendy is. Onder invloed van de creatieve Nationalestraat duiken hier naast poshy boetieks vooral jonge, gedurfde zaken op. Kleurrijke streetwear vult hier de etalages. Daartussen alternatieve shops, zoals tattoo- en piercingzaken en een sci-fi- en fantasy-shop, maar ook trendy verlichtingszaken en originele foodbars. De locatie voor echte hipsters, dus.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal

De Shopping Stadsfeestzaal ligt midden op de Meir, de Champs Elysées van Antwerpen. De indoor shopping mall is een hypermoderne, exclusieve 'shopping hot spot', met 's werelds eerste Tommy Hilfiger Tailor Made winkel, Men at Work, Urban Outfitters en nog veel meer...

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Zomersolden

Zomersolden

Heb je nog geen outfit gevonden om aan te trekken op warme zomerdagen? Heb je je oog al een tijdje laten vallen op die droomschoenen, maar past het prijskaartje niet binnen je budget? Wacht dan niet langer en kom snel naar shoppingparadijs Antwerpen! Nog de hele maand juli lang zijn het solden in de hele stad. De kans bij uitstek om de shopaholic in jezelf helemaal aan zijn of haar trekken te laten komen.
 

Zondag 2 juli is een winkelzondag: een extra kans om koopjes te scoren. 

Winkelzone Historisch Centrum

Winkelzone Historisch Centrum

In centrum Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op. Het historisch centrum trakteert je niet alleen op het grootste shoppingcenter van de binnenstad, je tikt er ook charmante brocante op de kop.

Winkelzone Meir

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om u van top tot teen in het nieuw te steken. 

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.