Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Toon De Klerck van Bakkerij Toon De Klerck. 

Wat is Bakkerij Toon De Klerck en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Mijn bakkerij op het Eilandje bestaat nu reeds vijf jaar. Daarvoor was ik chef patisserie in Domestic en het Hof Van Cleve, het restaurant van Peter Goossens. In mijn bakkerij vind je onder meer brood en patisserie, maar op de eerste verdieping kan je er ook ontbijten.

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Een eclair is op zich wel een simpel gebakje, maar hij kan pas fantastisch zijn wanneer hij volgens de regels van de kunst is gemaakt. Daarom serveren wij een eclair als smaakmeestergebakje."

Website

Sandra Delgadillo van bar Mama Matrea

Wat is Mama Matrea en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Onze kaart is gebaseerd op Zuid-Amerikaanse gerechten. Ik heb veel gereisd en onderweg heb ik eigenlijk alle lekkere dingen verzameld en verwerkt mijn zaak. Zo heeft elk gerecht zijn verhaal. Noem het authentieke gerechten met een hedendaagse touch."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Tijdens Smaakmeesters kun je bij ons terecht voor een vegetarische of niet-vegetarische fajita met een rum & gember. Ik opteer er altijd voor om alles ook in veggievorm aan te bieden. Onze taco's zijn wellicht het bekendst, dankzij onze tacothursdays." 

Website

William De Bruyne van restaurant Hippodroom 

Wat is Hippodroom en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Restaurant Hippodroom is sinds jaar en dag een Antwerps icoon. In het voorjaar werden het interieur en de gerechten gerestyled. De keuken heeft een nieuwe mediterraanse frisheid gekregen met oosterse invloeden. Hippodroom ligt op de bruisende Leopold De Waelplaats, met zicht op het Museum van Schone Kunsten. We hebben ook een gezellige stadstuin."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Het gerecht dat wij kozen - een gepocheerd eitje met Schotse zalm, zeekraal en pickles - is een klassiek voorbeeld van de urbanchic-keuken die Hippodroom aanbiedt. Een verfijnde klassieke basis vergezeld van ingrediënten met een aparte toets."

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.