Streekproducten voor de dorst

Zoveel mogelijkheden om je dorst te lessen tijdens het Bollekesfeest. Geniet van deze Antwerpse specialiteiten. 

De Koninck

Sinds kort is er meer dan ooit leven in de brouwerij van 1833. De site van De Koninck onderging een grondige transformatie en kreeg er een bezoekerscentrum, andere winkeltjes én nieuwe bieren bij.


Elixir d’ Anvers

Het heeft al sinds 1863 een heilzame werking bij kwaaltjes zoals maagpijn of buikpijn. En het staat ook bekend als hét middel tegen kolieken bij paarden. Maar Elixir d’Anvers, met zijn 32 kruiden, is gewoon ook een verdomd lekker likeurtje. Om zo te drinken of te verwerken in een cocktail.


Gouden Carolus Classic

Dit streekproduct van Brouwerij Het Anker gaat terug op het Groot Keizersbier: het beste bier dat de brouwers voor Keizer Karel brouwden. Gouden Carolus verwijst naar de gouden munten van de keizer. Een oude kroniek meldt dat dit bier vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht”.


Vieux d’ Anvers

Het etiket van de Vieux d’Anvers of de ‘Oude Antwerpse genever’ is al meer dan 100 jaar hetzelfde. Het was de stichter zelf, Felix Van Rillaer, die het etiket en logo met de ossekop ontwierp.


Amberes Koffie

De Antwerpse haven is al eeuwenlang belangrijk voor de aanvoer van koffie. Daarom zijn er ook zoveel koffiebranderijen in Groot-Antwerpen. Koffie Verheyen uit Deurne is een van hen.
 

Seefbier

De oorspronkelijke Seef was een heel licht bier van maar 2-3% alcoholvolume. Het huidige Seefbier van de Antwerpse Brouwcompagnie is gebaseerd op de dubbele Seef, die enkele bij speciale gelegenheden gedronken werd en hoger in alcohol (6-7%) was.


Kempens Appelsap

Niet alleen Haspengouw is de fruitschuur van België. Ook Ranst en omliggende gemeenten zijn bekend om hun fruitteelt. De familie Notelteirs verwerkt het heerlijks van hun boomgaarden in het Kempens appelsap.
 

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Streekproducten voor de honger

Streekproducten voor de honger

Vul je maag tijdens het Bollekesfeest met deze lekkere Antwerpse streekproducten. 

Streekproducten om van te snoepen

Streekproducten om van te snoepen

De vele Antwerpse streekproducten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van de stad. Geniet van deze lekkere specialiteiten.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.