Diamantpaviljoen

Het Diamantpaviljoen staat volledig in het teken van het 'fonkelend steentje'.

Je ontdekt er waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd en ziet tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typische Antwerpse activiteit. Het Diamantpaviljoen presenteert ook het 'schitterend' afgewerkt product. Je ziet er de veelzijdigheid van diamanten artefacten en juwelen, zoals het befaamde ECC-tennisracket, afgewerkt met 1.617 diamanten 'Cut in Antwerp'.

Praktisch
Kom je individueel, vraag dan bij de ingang van het Diamantpaviljoen naar de audiogids, waarmee je op eigen ritme en in de taal van je keuze (Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans) het paviljoen gratis kunt bezoeken.
Kom je in groep, reserveer dan liefst minimum 1 week vooraf het aantal audiogidsen waarover je wil beschikken. Dat kan via +32 (0)3 360 52 52 of via info@divaantwerp.be
 

Contact

Hanzestedenplaats 33
Antwerpen
+32 33 60 52 52
http://www.divaantwerp.be
info@divaantwerp.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Zilverpaviljoen

Zilverpaviljoen

Dankzij de steun van Umicore worden op deze unieke locatie naast het MAS | Museum aan de Stroom topstukken uit de collectie van DIVA getoond.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.