Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Bizie Lizie, Balls & Glory  en Zaowang.

Narayan Lal Chitrakar van sushirestaurant Zaowang 

Wat is Zaowang en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We zijn een van de bekendste sushirestaurants in België. Letterlijk betekent sushi ‘gemarineerde rijst'. Bij Zaowang betekent sushi veel meer. Geen traditionele Japanse keuken, ondanks ons aanbod aan nigiri’s en sashimi’s, maar een moderne kruisbestuiving tussen Aziatische en Westerse smaken."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Mensen die nog nooit sushi hebben gegeten, proeven het best van alles een beetje. Met een sushi combo zit je zeker goed. Want er zal altijd iets tussen zitten dat smaakt."

Website

Wim Ballieu van restaurant Balls & Glory

Wat is Balls & Glory en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Balls & Glory serveert je ’s werelds lekkerste vegetarische en gehaktballen: van eerlijke origine, in de oven gebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling!"

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Voor Smaakmeesters wijken we niet af van ons standaardconcept. We serveren dus een heerlijke gehaktbal, gepaard met een salade of stoemp van het seizoen of uit het vuistje."

Website

Paul Mans van restaurant Bizie Lizie 

Wat is Bizie Lizie en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Bizie Lizie verwent je graag met traditionele Belgische en Franse gerechten voor een zachte prijs. Wat dacht je van côte à l'os of huisgemaakte garnaalkroketten van mama Lizie? Het keukenteam kent de kneepjes van het vak en haalt kraakverse ingrediënten in huis. Producten van eigen bodem hebben bovendien een streepje voor. Kijk zeker ook naar de seizoenskaart of ontdek op zondag het kreeftenmenu. Ten slotte hebben we een wijnkaart, waarop u wel 500 wijnen kan terugvinden."  

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Wij kozen voor een stoofpotje van hert als smaakmeestersuggestie. Het hertenseizoen start op 1 oktober, dus Smaakmeesters is het ideale moment om hertenvlees in de kijker te zetten. Het is een zeer toegankelijk gerecht, maar toch anders dan wat je dagelijks geserveerd krijgt."

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.