Smaakmeesters : Openingsweekend 1 & 2 oktober

Tijdens het weekend van 1 en 2 oktober trekken de Antwerpse Smaakmeesters de straat op en verwennen ze je met lekkere proevertjes aan een heerlijke prijs. Maar er is nog meer dan proeven alleen… In de drie deelnemende kernen staan drie podia (Groenplaats, Oostendekaai en Leopold De Waelplaats) waar Smaakmeesters workshops en culinaire demo’s verzorgen. Er is de kruidenmarkt Cook & Herb (Zuid), de MAS-shop en uitgeverij Minestrone organiseren een culinaire boekenmarkt, kinderen kunnen pompoenen snijden of kastanjes poffen. Sappige verhalen worden verteld door de Smaakverhalenverteller en ook foodfilms ontbreken niet op het programma.


Stippel zelf je culinaire route uit en geniet onderweg van alle andere smakelijke activiteiten in de binnenstad. Het volledige programma, de wandelroutes en hoe je best naar de stad komt, vind je hieronder.

Naast Smaakmeesters is het ook het afsluitweekend van Born in Antwerp, het foodtruckevenement Dimange, MARTA, het heropeningsweekend van het Museum Plantin-Moretus én de winkelzondag.

  • Wandelroute in het historisch centrum
  • Wandelroute aan Het Eilandje
  • Wandelroute aan Het Zuid
  • Hoe kom ik er?