11 Kunstenaars Tegen De Muur

Kunst is publiek en hoeft niet altijd op traditionele plaatsen te bekijken te zijn. Dat dacht ook beeldend kunstenaar Lieven Segers, een van de vijf curatoren van Born in Antwerp. Op zijn initiatief werden elf Antwerpse gevels beschilderd door een eclectische groep Antwerpse kunstenaars. 

Een variatie van kunstwerken

Laat je verrassen door een variatie van kunstwerken van onder meer Luc Tuymans, Guy Rombouts, Fred Bervoets, Dennis Tyfus, Denie Put, Nadia Naveau, Nick Andrews, Michèle Matyn, Guillaume Bijl, Nel Aerts en Lieven Segers. Deze kunstenaars stappen uit hun comfortzone en beschouwen een lege gevel als een blank canvas. 
Je kan de gevels bewonderen in de Antwerpse binnenstad, van de Leopoldstraat over de Wapper tot aan de Universiteit Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Op je speurtocht zal je ontdekken dat niet alle kunstwerken schilderijen zijn en dat ze niet altijd op een muurgevel werden aangebracht.

Ontdek alle werken van Kunstenaars tegen de muur 

Hier vind je alle locaties van de kunstwerken. De Antwerp Museum App gidst je langs de 11 muren en geeft bij elke muur meer informatie over het werk en de kunstenaar. Deze app is gratis te downloaden in je app store. Deze openluchttentoonstelling kan je gedurende één jaar bezichtigen in de binnenstad.

Denie Put – Zijne Bevreesde Hoogheid    
Blindestraat 7-9

Dennis Tyfus – Hier Rust Dennis Tyfus
Ercola, Wolstraat 31

Fred Bervoets – Adi Adieu
Tussenverdiep Voetgangerstunnel, Sint-Jansvliet

Guillaume Bijl – Een Nieuwe Kandidaat, Een Nieuwe Hoop
‘t Lastig Portret, Blindestraat 1

Guy Rombouts – Mehr Licht
Luifel Theaterplein

Lieven Segers – C’est Toujours La Même Chose
Universiteit Antwerpen, Kipdorp 62

Luc Tuymans – Silence
De Burgerij, Leopoldplaats 5

Michèle Matyn – Tufa
HetPaleis, Meistraat 1

Nadia Naveau – (Green) silverscreen
Demian Books, Hendrik Conscienceplein 16

Nick Andrews – Docklands
Café Vagant, Reyndersstraat 25

Nel Aerts – De beste stuurlui staan aan wal
Natuurkapper, Minderbroedersrui 45

Contact

Theaterplein
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.