10 jaar Pride in gayfriendly Antwerpen

Van 9 tot 13 augustus vierde Antwerp Pride zijn tiende verjaardag. Antwerp Pride is een festival voor de holebi- en transgendergemeenschap, maar de hele stad kon meevieren. Deze feestelijke en –zoals gewoonlijk– kleurrijke editie stond dit jaar in het teken van het verleden, heden en toekomst. Wat in 2007 begon met een selecte groep feestvierders, is uitgegroeid tot een inclusief stadsfestival. 

 

Een succesvolle tiende editie

Van een symposium over diversiteit, tot een Queert Arts Festival en uitbundige dag- en nachtfeesten. De opzet van deze jubileum editie van Antwerp Pride was grootser dan ooit. Aan de Parade nam een recordaantal van 62 stappende of rijdende delegaties deel, onder wie holebi-en transgenderverenigingen, Lokale politie Antwerpen, de Universiteit Antwerpen, enkele politieke partijen, bedrijven en middenveldorganisaties. En voor het eerst schaarden ook vertegenwoordigers van enkele professionele sportclubs zich achter de regenboogvlag. Hiermee wilden ze het taboe van homoseksualiteit binnen de wereld van de topsport doorbreken. De activiteiten lokten in totaal zo’n 130.000 mensen vanuit de hele wereld.

Gayfriendly Antwerpen

Antwerpen scoort hoog in de lijst van gayvriendelijke steden. Antwerpen was al gaststad voor verschillende holibi-evenementen met internationale faam zoals de World Outgames, de EuroGames of in 2010 de jaarlijkse conventie van de International Gay & Lesbian Travel Association. Ook de uitgebreide holibibeweging –verenigd in vzw het Roze Huis–  en het feit dat koppels van hetzelfde geslacht sinds 2003 met elkaar kunnen trouwen en sinds 2006 kinderen kunnen adopteren, zorgen voor een holebivriendelijk klimaat in Antwerpen en België. 

 

Zebrapaden in regenboogkleuren

Dit gayvriendelijk-karakter, zet Antwerpen graag ook letterlijk in de verf.  Er werden in het centrum van de stad drie zebrabaden in regenboogkleuren geschilderd en er volgen er waarschijnlijk er nog. Dit om aandacht te vragen voor de rechten van holebi's en transgenders.  

Victoriano Moreno

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]