100% Belgisch by Monica Ho

Monica Ho is de blogger achter Monica Harmony. Geboren en getogen in België heeft Monica een grote liefde voor niet enkel mode maar ook voor Belgische ontwerpers. Ze haalt haar inspiratie uit streetstyle en inspireert met haar aparte stijl het publiek. Voor alle liefhebbers van shoppen deelt ze haar favoriete Antwerpse adresjes.

[MAP]

100% Belgisch

Antwerpen is de modestad bij uitstek. Wat in de jaren 80 begon met de Antwerpse Zes, is nu uitgegroeid tot een modestad om ‘U’ tegen te zeggen. Tal van Belgische ontwerpers die internationaal faam kennen, gaan back to the roots en vestigen zich in Antwerpen.

Antwerpen pakt uit met verschillende buurten die een voor een niet enkel karakteristiek zijn maar hier en daar schuilen er ook verborgen pareltjes die je allemaal te voet kan bereiken. Naast de alomgekende shoppingstraat de Meir waarbij je de grote winkelketens vindt zoals Zara en H&M, zijn er ook andere buurten met winkels die niet enkel 100% Belgisch zijn maar ook 100% kwaliteitsvol.

Atelier Solarshop

Vlakbij het Centraal Station vind je Atelier Solarshop. Wat ooit begonnen is als een zonnepanelenzaak, is nu een place to be voor kunst-, mode- en designliefhebbers. Uitgebaat door Antwerpse designer Jan-Jan Van Essche en fotograaf Pietro Celestina, verkoopt de winkel niet enkel collecties van startende ontwerpers maar ook kledij van Jan-Jan zelf. De designfilosofie van Jan-Jan waarbij comfort een prioriteit vormt in zijn kledij, resulteert in kwaliteitsvolle, oprechte kledij, stuk voor stuk geproduceerd in België.

Dambruggestraat 48

Coccodrillo

Vergeet diamanten, shoes are a girl’s best friend! Hou je van schoenen? Dan is Coccodrillo zeker een must visit! Coccodrillo is in 1983 opgericht door Geert Bruloot en Eddy Michiels en kent nog altijd enorm veel succes. De winkel was trouwens de eerste winkel die schoenen van Martin Margiela verkocht en dit droeg bij aan het visionaire imago van de winkel. Sindsdien hebben de eigenaars een nauwe relatie met luxe merken zoals Balenciaga, Prada, Raf Simons of Dries Van Noten. One-of-a-kind schoenen gespot op de catwalk? Hoogstwaarschijnlijk vind je ze bij Coccodrillo!

Arenbergstraat 2

Dries Van Noten

Als een van de ‘originele leden’ van de Antwerpse Zes, mag Dries Van Noten zeker niet ontbreken aan het lijstje van shopping hotspots. Met een succesvol ‘mode-imperium’, weet Dries Van Noten keer op keer met zijn collecties de harten te veroveren van jong en oud. Doordat hij trouw blijft aan zijn designesthetiek nl. het gebruik van krachtige prints, heeft hij internationaal een plaatsje veroverd in de fashion scene.  Gevestigd in het Modepaleis, verkoopt Dries’ boetiek niet enkel zijn collecties maar de etalages worden telkens ook omgetoverd in prachtige taferelen die bijdragen aan de storytelling van zijn kledij.

Nationalestraat 16

Christian Wijnants

Christian Wijnants, die bekend is om zijn breisels en daardoor ooit nog les gaf aan de Antwerpse Modeacademie en daarbij ook nog eens een International Woolmark Prize won, heeft al twee jaar een prachtige winkel in de Steenhouwersvest. Kleurrijke prints en prachtige designtechnieken worden vertaald in iconische collecties en accessoires.

Steenhouwersvest 36

Wouters & Hendrix

Katrin Wouters en Karen Hendrix, beiden studeerden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, hebben al 30 jaar ervaring in sieraden. In hun winkel op de Steenhouwersvest vind je elegante en verfijnde juwelen geproduceerd in België. Met elke collectie vertellen de ontwerpers een unieke verhaal vertaald in juwelen die een voor een ontworpen en gemaakt zijn met het nodige vakmanschap. Van zilver tot goud en edelstenen, bij Wouters & Hendrix vind je iets duurdere juwelen die levenslang meegaan.

Steenhouwersvest 52

Graanmarkt13

Graanmarkt13 is het manusje-van-alles onder de Antwerpse winkels. Het is zonder twijfel een van de meest gekende conceptstores in Antwerpen. Ze verkopen er niet enkel kleding van bekende internationale merken zoals Kenzo en Marni, maar ook elegante interieurspullen. Het is een adresje dat letterlijk alles heeft: een galerie, een restaurant en zelfs een mooi ingerichte appartement boven de winkel waar je kan blijven slapen.

Graanmarkt 13

Garderobe Nationale

In de prachtige winkel Garderobe Nationale heb je een mix van jonge ontwerpers en tijdloze labels. De uitbaatster en tevens ook de vrouw achter het Belgische modemerk Magdalena, Nathalie Lechat, creëerde een eenvoudig ingerichte winkel waarbij de kleren helemaal tot hun recht komen. Als brandhunter zoekt Nathalie bewust naar nieuwe labels, met veel aandacht voor betaalbare Belgische ontwerpers.

Nationalestraat 72

Morrison

Gebreide truien hoeven niet altijd oubollig te zijn en dit bewijst Morrison. Patrick en Jan Olyslager runnen de unieke kledingszaak in de Nationalestraat. Samen zijn zij ook de creatieve breinen achter het Belgische breigoedmerk Howlin’ waarbij ze werken met kwaliteitsvolle en duurzame shetlandwol.  Zelf garanderen ze ook dat elke trui van Morrison van eerlijke afkomst is en jaren meegaat. Buiten Howlin’ verkoopt Morrison ook nog andere merken zoals Leathercraft, Ally Capellino, Hartford en veel meer.

Nationalestraat 20

Studio Collect

Wie van eigenzinnige juwelen houdt, is bij Studio Collect op het goede adres! De vier ladies die elkaar ontmoetten tijdens hun studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen delen een passie voor juweelontwerp. Dit werd in 2013 vertaald in een pop-up winkel in de Wilde Zee en nu in een permanente winkel in de Kloosterstraat. Van trouwringen tot gecustomizede juwelen, voor ieders wat wils.

Kloosterstraat 28

Even pauze bij Kaffeenini

Tussen het shoppen door zorgt Kaffeenini voor een welkome koffiebreak. Heb je toch een klein hongertje? Dan kan je zeker een van hun lekkere bagels of Flammkuchen bestellen.

Nationalestraat 114a

Monica Harmonie - telling personal style stories with a twist

 

Monica Ho

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]