3 heerlijke zonnige plekjes (door Nessascityblog)

Hoera, het wordt eindelijk beter weer en je hebt misschien je eerste terrasje al achter de rug!

Als je er met het hele gezin op uittrekt, zoek je waarschijnlijk een plekje waar je van een hapje of drankje kunt genieten terwijl de kinderen vlakbij in een veilige omgeving kunnen spelen. Met onze drie kinderen moeten we niet kiezen tussen een terrasje of een speeltuin. We trekken gewoon naar een van de volgende oases voor zonnekloppers in Antwerpen zodra de temperatuur begint te stijgen. Omdat ze net buiten de toeristische gebieden liggen, kun je er niet alleen genieten van het lokale leven, maar zijn ze ook ideaal als afsluiter van een bezoek aan een attractie in Antwerpen, als de kinderen zich willen uitleven en de volwassenen aan een fris drankje toe zijn… zoals een van de uitstekende Belgische bieren.

Dageraadplaats 

De Dageraadplaats (op 20 minuten wandelen van het Centraal Station) ligt in de mooie Zurenborg-wijk. Het plein wordt vooral gebruikt door lokale gezinnen, maar rond de speeltuin zijn een aantal cafés gevestigd. Aan één kant van het plein kunnen kinderen op het klimrek spelen en schommelen, de rest van het plein is bedoeld voor balspelen, vooral (maar niet alleen) basketbal. Er wonen hier mensen van verschillende culturen, die heel gastvrij zijn. Je kind zal dus snel vriendjes vinden om mee te spelen (vooral als hij of zij zelf een bal heeft meegebracht). In de zomer wordt het basketbalplein soms gebruikt voor een lokale rommelmarkt, maar de speeltuigen zijn altijd beschikbaar. 

Je kunt kiezen uit heel wat verschillende cafés: Camping Campina, Zeezicht en Het Strand van Oostende zijn onze favorieten en vanaf het terras heb je een goed zicht op de speeltuin, als je je kind in de gaten wil houden. 

 

Park Spoor Noord 

Bar Noord in Park Spoor Noord (op 20 minuten wandelen van het Centraal Station) is een van onze favoriete plekjes in de zomer, en is ook heel populair bij andere inwoners van Antwerpen. Er is een grote keuze aan drankjes en je kunt er ook iets eten.  Als het echt warm is, kan het hier erg druk zijn, maar als je zelf een picknickdeken meebrengt is er altijd plaats. Op het mooie, ruime vlonderterras staan ligstoelen en picknicktafels, en als het toch zou gaan regenen, is er ook veel plaats binnen, in de hangar.

De kinderen spelen graag in de fonteinen en in het watergebied. Het water is erg ondiep (je kunt er enkel pootjebaden), maar hou zoals altijd een oogje in het zeil als je kleintje dicht bij het water speelt. Het is ook een goed idee om schoentjes mee te brengen die bestand zijn tegen water, om zijn of haar voetjes te beschermen. Er is ook een grote ruimte met zand voorzien, waar klimtoestellen met touwen en een grote glijbaan staan. Vergeet je handdoek, reservekleding of zwemkleding voor de kinderen en strandspeeltjes niet. En wie liever met de bal speelt, heeft veel ruimte op het gras.

 

Sint-Andriesplaats

Dit kleine buurtplein is ideaal als je de Oude Stad hebt bezocht, want het is amper 10 minuten verwijderd van de kathedraal. Het is vooral geschikt voor oudere kinderen die met de bal willen spelen (er hangen basketbalringen), maar er is ook een klimtoestel met touwen en kleinere kinderen kunnen er fietsen en met de step rijden. In Missverstand op de hoek kun je buiten zitten met een hapje of drankje. De Sint-Andriesplaats ligt ook vlak bij de Kloosterstraat met zijn gezellige boetiekjes, antiekwinkels en nog meer lokale cafés en restaurants.

Hou ook de start van de Zomer van Antwerpen in de gaten. Vanaf 15 juni worden zomerbars in de hele stad geopend voor volwassenen en kinderen. Op dat moment gaat ook het programma met zomeractiviteiten in Antwerpen van start.

 

Over de blogster

Als je een wekelijks overzicht wilt zien zoals dit, bekijk dan mijn blog. Eke donderdag publiceer ik een selectie van gratis en betaalbare evenementen in Antwerpen, met uitleg in het Engels. 

Ik heb Nessascityblog in 2016 opgestart om mensen die de stad nog niet door en door kennen toegang te geven tot nuttige en leuke informatie, vooral als je (nog) geen Nederlands spreekt. Je kunt me volgen op sociale media: Instagram, Twitter en Pinterest. Stuur me gerust je opmerkingen en suggesties via nessascityblog@gmail.com

François De Heel

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]