6 frituren in Antwerpen met een verhaal

Frietkoten zijn niet meer weg te denken uit het Antwerpse straatbeeld. Antwerpen kent een rijke frietcultuur en heeft zo ontelbaar veel frietkoten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Genoeg reden om eens een lijstje te maken met de échte favorieten in Antwerpen.

1. De Smulpaep

Ook aan de studenten wordt gedacht. In de universiteitsbuurt vind je de Smulpaep, een frituur waar studenten tot ’s avonds laat kunnen aanschuiven voor een vette hap. Verrassend genoeg staat hier geen Belgische chef achter de frietketels, maar een Franse frituuruitbater. Letterlijk 'french fries' dus!  

Adres: Varkensmarkt 2/A

2. Fritkot Max

Fritkot Max is misschien wel de bekendste frituur uit dit lijstje en ook de oudste. Hier geniet je van heerlijke frieten in een ouderwetse en authentieke puntzak. Wil je tijdens het eten wat cultuur opsnuiven? Dan loop je naar boven om het frietkotmuseum te bezoeken.  In dit kleine museum vind je meer informatie over de Vlaamse frietkotcultuur. 

Adres: Groenplaats 12

3. Frituur n°1

Frituur No.1 is al heel lang een bekend begrip in Antwerpen. Al sinds 1980 is deze frituur dag en nacht open. Op slechts enkele passen verwijderd van de Grote Markt is deze frituur ook een echte trekpleister onder toeristen. De stoofvleessaus mag je hier niet overslaan!

Adres: Hoogstraat 1

4. Frituur Lescluze

Frituur Lescluze omschrijft zichzelf als 'het verborgen goud van Berchem'. Voor een goed pak friet moet je al eens moeite doen en uitwijken naar een ander deel van Antwerpen. We beloven je dat het de moeite waard is. Zelfs het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane bedankte frituur Lescluze voor de lekkere frietjes.  

Adres: De Lescluzestraat 2

5. Frituur Linkeroever

Vind je de sfeer net zo belangrijk als de frieten zelf? Dan is frituur Linkeroever dé place to be. Met uizicht op de skyline van Antwerpen geniet je van oervlaamse frieten uit een echt frietkot. Als je uit de voetgangerstunnel komt, waait de geur van vers gebakken frietjes je al tegemoet. 

Adres: Frederik Van Eedenplein 

6. Frites Atelier Sergio Herman

De laatste nieuwkomer in Antwerpen is het Frites Atelier. Deze luxefrituur werd in het leven geroepen door chef Sergio Herman. Met al frietzaken in Utrecht en Den Haag is deze frituur een kleine keten met een Hollands tintje. De frituur in Antwerpen is de eerste Belgische vestiging. Hier eet je dus niet zomaar een frietje, maar een luxefriet met een iets hogere prijs dan gemiddeld.

Adres: Korte Gasthuisstraat 32

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]