Acht aparte manieren om Antwerpen te ontdekken

In Antwerpen kan alles nét iets anders. Daarom selecteerden wij acht aparte manieren om de stad te ontdekken. Zweef over het historische centrum, dobber langs de indrukwekkende haven of baan je weg door de ondergrondse kanalen van de stad. En net wanneer je denkt dat je alles hebt gezien, word je weer verrast.

Ontdek Antwerpen vanuit de lucht

Vanaf het panoramadak van het MAS of de toren van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven van Antwerpen. Er is echter nog een manier om Antwerpen van bovenaf te ontdekken, eentje waaraan je niet snel zult denken: beleef Antwerpen vanuit een luchtballon en ontdek de opvallende ligging langs de Schelde. De luchtballonnen zijn toegankelijk voor jong en oud, voor koppels en voor groepen. Tijdens de vaart wordt er vol passie verteld over ballonvaren en de stad, dit maakt er een echte belevenis van.

Ontdek de verschillende ballonvaarten, vertrekplaatsen en vertrektijden op www.skaai.be, www.cair-ballonvaart.be, www.event-connect.be of www.bertelsballooning.be.

Ontdek Antwerpen onder de grond

Zijn grote hoogtes helemaal niks voor jou? Duik dan letterlijk de geschiedenis van de stad in met een bezoek aan de Antwerpse Ruien. Dit ondergrondse stelsel van waterwegen stamt uit de Middeleeuwen en voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien eeuwen later veranderden in overwelfde riolen, verdwenen ze uit het geheugen van de stad. Nu zijn ze gelukkig weer toegankelijk voor het publiek en kan je de boeiende en rijke geschiedenis onder de grond ontdekken. Trek er op uit met een tablet, vaar mee met de ontdekkingstocht per boot of laat je leiden door een professionele gids. Dankzij tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden leer je Antwerpen op een heel bijzondere manier ontdekken.

Meer informatie over de Antwerpse Ruien vind je op www.ruien.be

Ontdek Antwerpen ‘from the other side’

Antwerpen is een stad aan de stroom: de Schelde deelt de stad in twee delen. Dankzij de Sint-Annatunnel, of ‘voetgangerstunnel’, zoals de Antwerpenaars zeggen, blijven de oevers echter goed verbonden. Door deze 572 meter lange tunnel wandelen of fietsen is een belevenis op zich. Het begint al met de houten roltrappen, die bij opening in 1933 uniek waren in Europa. Eenmaal aangekomen op Linkeroever weet je pas echt waarvoor je de wandeling hebt gemaakt: je geniet van een prachtig zicht op de skyline van Antwerpen. Ook vind je hier het strand van Sint-Anneke met heel wat gezellige cafés en restaurants. In de zomermaanden is het een van de populairste plekjes voor de Antwerpse locals maar ook in de winter kun je er heerlijk uitwaaien of genieten van een hapje en een drankje.

Ontdek Antwerpen als speelterrein

In Antwerpen kan je shoppen in gebouwen die elders musea zouden zijn, kan je lunchen in schoenenwinkels en kan je ook golfen in het centrum van de stad. Al spelend ontdek je met City Golf de hotspots en enkele verborgen plekjes van Antwerpen. Zo leer je op een unieke manier de stad ontdekken. Je kan nog een stapje verder gaan en voor City Beer Golf kiezen: dan krijg je er drie heerlijke Antwerpse streekbiertjes bovenop. Mik op een historisch monument, een standbeeld of een zitbankje, en de speler die het minst aantal slagen nodig heeft, is de winnaar.

Antwerpen is ook een modestad. Ontdek het zelf met de Antwerp Fashion Hunt, een strategisch groepsspel met een leuke mix van doe-, thema- en foto-opdrachten. Help Alexander, laatstejaarsstudent aan de Modeacademie, om zijn afstudeercollectie te vervolledigen en leer tegelijkertijd modestad Antwerpen kennen. Het team dat onderweg de meeste punten verzamelt binnen de afgesproken tijd wint de Antwerp Fashion Hunt.

Ontdek Antwerpen van op het water

In tegenstelling tot de meeste zeehavens ligt de haven van Antwerpen (de tweede grootste van Europa) 80 km landinwaarts. Zo kan het hinterland sneller bediend worden. Ook voor jou is dit een troef, want zo kan je als bezoeker van de stad ook de sfeer van de haven proeven. Met Jan Plezier vaar je op een zeer relaxte manier langs reusachtige schepen en drukke haventerminals. Ben je met een groep en zoek je naar een exclusieve manier om de oude Antwerpse havens te ontdekken? Vaar dan mee met de Rien Elisabeth, een historisch notarisbootje dat van 1 mei to 15 oktober luxe privérondvaarten doet op het Eilandje. Geniet met een drankje in de hand van het uitzicht over de dokken, de oude pakhuizen en het MAS.

Verken Antwerpen met een Vespa

In de Tartoer Vespa Bar, een koffiebar in het hart van historisch Antwepen, kan je een volgetankte scooter huren om Antwerpen mee te verkennen. Geniet eerst van een koffie en een stuk gebak en vraag advies over je route. Vergeet ook niet de Vespa-accessoires en kleding te bewonderen.

Zoef door de stad met een vleugje nostalgie

Je kan de stad ook verkennen op oldtimer brommertjes. Vintage Riders verhuurt verschillende types bromfietsen van minstens 30 jaar oud en zet hiermee in op een unieke beleving. Een perfecte trip voor wie een hart heeft voor oldtimers of voor wie gewoon eens op een andere manier door de stad wil zoeven. Bij Vintage Riders bestel je bijvoorbeeld een Union uit ‘68, een Tomos uit ‘79, of een Lambretta uit ‘67. Brommers die stuk voor stuk garant staan voor een unieke rijervaring.

Om het nog iets authentieker te maken, kan je op de website van de Vintage Riders ook hotspots vinden, voorgedragen door Antwerpenaren. 

Extra tip: Ontdek Antwerpen in Virtual Reality

Is jouw bezoek aan Antwerpen voorbij gevlogen en wil je een blijvende herinnering wat de stad allemaal te bieden heeft? Of ben je van plan Antwerpen te bezoeken en wil je alvast een sneak preview? Dan is de Virtual Reality bril van Atypical Antwerp de oplossing. Download de gratis Atypical Antwerp app, bestel gratis de VR-bril, vouw hem zelf in elkaar met behulp van de stappen op het pakje en geniet van een 360° zicht op Antwerpen. Vanuit je luie stoel, in het park of in de trein: ontdek overal ter wereld een stukje Antwerpen.

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]