Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari 2019 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland.  Je kijkt er je ogen uit danzij de vele activiteiten.

Openingsfeest met K's Choice 

Winter in Antwerpen wordt dit jaar in gang gezongen. Tijdens de openingsdag laten tientallen koren op verschillende podia in de stad hun stemmen klinken. Van gospel over klassiek tot engelachtige kinderstemmen. Heel het historische centrum wordt die dag gevuld met hemelse koorklanken. Nadien nemen deze koren je al zingend mee in een stoet richting Grote Markt waar de apotheose volgt. 's Avonds geeft K’s Choice met een pop-up koor van honderden zangers een akoestisch concert op de Grote Markt. Samen zingen ze Winter in Antwerpen finaal op gang.

Groenplaats, Grote Markt, Meir, De Keyserlei, …

Kerstmarkt

Een negentigtal standhouders op de kerstmarkt bieden een mix van ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan. De kramen vormen een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De kerstmarkt is dé plaats om iets te eten en te drinken. Van traditionele winterlekkernijen als glühwein, smoutebollen en spekpatatjes tot vegetarische en exotische gerechten. Er is voor elke lekkerbek wat wils. Je vindt er ook originele kerstgeschenken zoals juwelen, ambachtelijke honing, sfeerverlichting, ... 

Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui, Steenplein

IJspiste

De 1200 m² grote piste op de Groenplaats is een van de mooiste in de Benelux. Je schaatst er baantjes onder het waakzame oog van Rubens of neemt een drankje in de winterbar. De allerkleinsten leren schaatsen dankzij de hulp van een schattige schaatspinguïn. Toe aan wat rust? Drink iets op het terras van de winterbar. Het zicht op de kathedraal krijg je er gratis bij.

Groenplaats

Tubing

Bergen hebben we niet, maar hellingen wel. En die vind je dit jaar op het Koningin Astridplein. In de schaduw van ’s werelds mooiste station glijd je op een band razendsnel een parcours af. Adrenaline verzekerd!

Koningin Astridplein

Kussen onder de maretak

Een kus onder de maretak betekent liefde en geluk. Daarom hangen we de maretak ook dit jaar met veel plezier op. Kus elkaar innig op deze bijzondere plek. Wedden dat het geluk je vanaf dan toelacht?

Grote markt

Reuzenrad

Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring. Laat je niet afschrikken door winterweer, want de gondels zijn warm afgesloten.

Steenplein

Wensenmuur

Wat wens jij familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren toe voor het nieuwe jaar? Laat je wensen achter op de interactieve wensenmuur. 2019 belooft een bijzonder jaar te worden.  

Steenplein

Spiegeltent en openluchtterras

Op het Steenplein worden kinderen verwend. In de gezellige spiegeltent is er een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken. 
Geniet je liever in openlucht. Installeer je dan op het terras. Wie de koude vreest, warmt zich op aan heerlijke vuurelementen.

Steenplein

Vuurwerk op oudejaarsnacht

Het is een jarenlange traditie: een groot vuurwerk vanop de Schelde, iets voor middernacht. Zo zetten de Antwerpenaars het nieuwe jaar met een knal in.

Winter-BBQ

Winter in Antwerpen eindigt traditiegetrouw met een winter-BBQ. Sluit op zondag 6 januari jouw Antwerpse winter af met gezellig eetfestijn. 

Scheldekaaien, aan het Zuiderterras

Antwerp City Card

Wil je Antwerpen op een handige én voordelige manier ontdekken, koop dan de Antwerp City Card. Je bezoekt gratis of met korting alle must-sees in de stad en rijdt kosteloos rond met het openbaar vervoer. Van 8 december t.e.m. 6 januari 2019 kan je genieten van extra kortingen op attracties en evenementen tijdens Winter in Antwerpen.

Openingsdagen en –uren activiteiten 

Openingsdagen en –uren winterbar

 

Gianni Camilleri

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]