Feeërieke winterwandeling in Antwerpen

Laat je deze winter weer onderdompelen in de Antwerpse kerstsfeer.  Tijdens de winterwandeling kom je langs unieke locaties, ga je op avontuur in de voetsporen van Nello & Patrasche en ontdek je het bijzondere karakter van winters Antwerpen.

Van dinsdag 19 december tot en met vrijdag 29 december staan stadsgidsen klaar om je mee te nemen op de winterwandelingen in Antwerpen. De tocht start telkens om 14 uur aan het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen op de Grote Markt.  

Start met het ontroerende verhaal van Nello en Patrasche

Aan het ontroerende standbeeld van Nello en Patrasche, vertelt je gids het verhaal van de jongen en zijn hond, zoals opgetekend in het boek ‘Een hond van Vlaanderen’ uit 1872. Dit hartverwarmende en tegelijk tragische verhaal gaat over eindeloze liefde en trouw.

Gids vertelt typische kerstanekdotes

In de kathedraal vertelt je 'kerstgids' honderduit over oude gebruiken en tradities, kerstspelen, - kransen en -stallen, kerstbomen, maretakken, .... . Daarna loop je samen met de gids langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de winter in Antwerpen genieten. Onderweg hebben we ook aandacht voor typische kerstanekdotes: waarom staan er een os en een ezel in de kerststal, kwamen de koningen wel echt uit het oosten en waarom waren ze met drie? Ook ga je langs het museum Plantin Moretus waar je een echte Napolitaanse kerststal kan bewonderen.   De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt aan de Sint-Andrieskerk.

Winter in Antwerpen

Ga na je wandeling helemaal voor een sfeervolle ervaring dankzij Winter in Antwerpen.  Bezoek de kerstmarkt, geniet van een opkikkertje aan een van de knusse kraampjes en beleef attracties als schaatsen, tubing en het reuzenrad. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd.

Boek de winterwandeling nu om zeker te zijn van een plaats.

 

Jan Crab

Contact

Grote Markt 13
Antwerpen

https://www.visitantwerpen.be
tickets@visitantwerpen.be

Book now

Opening Days

From: 2017-12-19 Until: 2017-12-29
1 14:00 - 16:00
2 14:00 - 16:00
3 14:00 - 16:00
4 14:00 - 16:00
5 14:00 - 16:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Voorverkoop, online  : 8 euro

Dagverkoop, bezoekerscentrum Visit Antwerpen : 10 euro 

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]