Olympische Spelen in Antwerpen

In 2020 is het precies 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaats vonden. Dompel je samen met onze gids mee onder in de sportieve sfeer van de roerige jaren 20 en ontdek alles over deze grootse en moderne spelen.

De spelen vonden niet zomaar plaats in onze stad. Antwerpen kreeg deze spelen toegewezen als beloning voor bewezen moed tijdens WO I. Diamantairs en reders zamelden mee het broodnodige kapitaal in.

Op 16 maanden tijd was de organisatie een feit. Gent en Brussel stelden locaties ter beschikking voor de voetbalwedstrijden, Oostende voor het zeilen en Vilvoorde voor het roeien.

Deze spelen waren voor de Belgen een waar succes met heel wat behaalde medailles. In het voetbal werden ze zelfs wereldkampioen.

Wandel met ons mee in de wijk Kiel en ontdek de betekenis achter de Kampioenenstraat, de Atletenstraat, de VII-de Olympiadelaan, de Speer- en Marathonstraat en het Olympisch stadion van Beerschot.

Info, prijzen en reservatie. 

Sportimonium

Contact+32 33 38 95 30

tickets@visitantwerpen.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen - copyright Jan Crab

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen

Een rondleiding of wandeling van Visit Antwerpen biedt je een unieke en onvergetelijke ervaring in de grootste stad van Vlaanderen. Ontdek hier alles wat je moet weten vooraleer je gaat boeken.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Bezoek met gids Rubenshuis - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Rubenshuis

Een luxueus stadspaleis met Italiaanse flair en een uniek museum. In de imposante woning met atelier die Rubens voor zichzelf ontwierp, zindert de ziel van een ongeëvenaarde wereldkunstenaar. Dwaal met je gids door de gangen die ook de groten der aarde betraden. 

[object Object]