Antwerp Art Weekend

De hoogdagen voor de Antwerpse hedendaagse kunst? Dat zijn 16, 17, 18 en 19 mei. Het Antwerp Art Weekend.

Over het Antwerp Art Weekend
Drie dagen lang zet de vzw Antwerp Art zowel gevestigde waarden als aanstormend talent in de spotlights. Maar liefst 80 galerijen, kunstruimtes, musea en pop-up expo’s genereren het weekend van 17 mei extra aandacht voor de hedendaagse kunstscene in Antwerpen.

Het Antwerp Art Weekend maakt geen onderscheid tussen de gevestigde orde, de grote Antwerpse kunstenaars, en opkomende initiatieven. Antwerpen is als kunststad voortdurend in beweging. In deze stad duurt het niet lang voor jong talent echte kunstenaars worden, op internationale schaal.

Antwerpen mag in oppervlakte dan wel een bescheiden stad blijven, als hub voor de hedendaagse kunst is het een metropool. De actuele kunstwereld in Antwerpen onderscheidt zich van grootsteden als Brussel door avantgardistische keuzes, een initiatiefrijke mentaliteit en een zekere laagdrempeligheid naar het bredere publiek toe.
 
Wat valt er allemaal te beleven?
Tijdens dit weekend komt de hele Antwerpse kunstwereld samen. Om expo’s te combineren, elkaars werk te bestuderen, lezingen te geven, te discussiëren, boeken voor te stellen,…
 
Tentoonstellingen in galeries, pop-up locaties en verreweg het grootste deel van de art spaces zijn voor het publiek gratis te bezoeken. Op donderdag 16 mei zijn alle deelnemende galeries, art spaces en pop-up tentoonstellingen open tot 21:00 uur! 

Op zaterdag 18 mei, vindt ook de Nacht van de Beeldende Kunst plaats in DE Studio, waar het publiek tot in de vroege ochtend kan feesten in en tussen de kunst.

Check hier het volledige programma van het Antwerp Art Weekend en laat je verrassen door het overweldigende aanbod. Alle deelnemende locaties aan het Antwerp Art Weekend zijn ook te vinden op de gratis te downloaden Museumapp.

Carmen Schabracq, Muse III, 2019 Courtesy of Oranjestraat 25

Contact

Maarschalk Gérardstraat 4
Antwerpen

http://www.antwerpart.be

Book now

Opening Days

From: 2019-05-17 Until: 2019-05-19
4 18:00 - 21:00
5 12:00 - 18:00
6 12:00 - 18:00
0 12:00 - 18:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 0

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Antwerp Pride - copyright Sigridspinnox.com

Antwerp Pride

Antwerp Pride kleurt gayfriendly Antwerpen met party’s, sportmanifestaties, tentoonstellingen en culturele activiteiten.

Lambermontmartre - copyright Sigridspinnox.com

Lambermontmartre

Lambermontmartre is een originele mogelijkheid voor de kunstliefhebber en de zondagsflaneur om kunst te kijken, te proeven en te kiezen in openlucht en in een gezellige ambiance 'à la Montmartre'. Meer dan honderd kunstenaars (schilders, fotografen, grafici, beeldhouwers) zullen hun werk tentoonstellen. 

Openluchttheater Rivierenhof - copyright Sigrid Spinnox

Openluchttheater Rivierenhof

Openluchttheater met uitgebreid programma met onder meer concerten, familievoorstellingen en gratis vrijdagavondconcerten.

Spoor Oost - copyright AG VESPA, Bart Gosselin

Spoor Oost

Spoor Oost is de nieuwste plek in Antwerpen om te spelen, sporten of ontspannen. 

[object Object]