Antwerp Baroque 2018

Antwerpen is een barokke stad. Zonder enige twijfel de meest uitgesproken barokke stad van de Lage Landen. Tijdens Antwerp Baroque 2018 pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen.

Rubens as an inspiration

Natuurlijk is er Rubens. De beroemdste inwoner van Antwerpen. De man die naar Italië trok en terugkwam met een heel nieuwe vormentaal: heftig, realistisch, exuberant, vol emoties en beweging. De man die daarmee de stad niet enkel een eigen smoel, maar ook een heel eigen joie de vivre gaf. De man die 400 jaar later nog altijd als groot inspirator geldt. 

Vroeger en nu

Wat als je deze historische barok in contact brengt met hedendaagse barokmeesters? Dan ontdek je verrassende gelijkenissen tussen vroeger en nu. Dan merk je op dat Jan Fabre, Luc Tuymans, Sidi Larbi Cherkaoui net als Rubens in Antwerpen wonen en werken, maar onvermoeid internationaal uitzwermen. Dan zie je dat de stad al eeuwen een magneet is voor mensen uit alle hoeken van de wereld, om hier te zíjn, om schoonheid te beleven, om kunst te maken. Kunst die knettert, vonkt en verrast. 

Kom barok beleven

Antwerp Baroque 2018 laat je op een verrassende manier Antwerpen zien. Chic en ongepolijst tegelijk, historisch en eigentijds, wereldstad en metropool op zakformaat. Het culturele programma is uitgesproken extravert en combineert artistieke eigenzinnigheid met volkse authenticiteit. De vitale stijl van Rubens tref je in musea, kerken, parken en pleinen, maar ook in de gesticulerende marktkramer, op een bord met een eetbaar stilleven, in de rekken van de Antwerpse modemakers. 

Zet je bescheidenheid opzij – ook dat is barok –, geef je over aan dit vurig feest en ga de toekomst tegemoet met een ruimere, geïnspireerde blik.
Bekijk het programma voor de zomer van 2018.

Kathleen Michiels

Contact+32 33 38 39 09
http://www.visitantwerpen.be/nl/barok
baroque@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]