Veelgestelde vragen over de Antwerp City Card

De tijd vliegt in Antwerpen. Besteed hem dus slim en koop een Antwerp City Card. Hier vind je beslist een antwoord op al je vragen over deze handige kaart.

1. Waarom zou ik een Antwerp City Card kopen?

De Antwerp City Card is de goedkoopste manier om Antwerpen ten volle te beleven. Je krijgt gratis toegang of een fikse korting bij meer dan 50 bezienswaardigheden en attracties. Bovendien maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer.

2. Wat omvat een Antwerp City Card pakket?

Koop je een Antwerp City Card, dan ontvang je:

3. Waar kan ik de Antwerp City Card gebruiken?

Ontdek alle voordelen die je krijgt met je Antwerp City Card.

4. Waar kan ik de Antwerp City Card kopen?

Geen tijd te verliezen: koop je Antwerp City Card alvast online. Je ontvangt dan de Antwerp City Card in je mailbox als E-ticket en ook het boekje met exclusieve kortingsbonnen. Ga meteen op pad. De infogids Visit Antwerp Guide kan je afhalen in een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. De City Card is uiteraard ook te koop bij de bezoekerscentra zelf, op de Grote Markt 13 of in het Centraal Station, en op nog een aantal andere locaties in de stad.

Andere plaatsen waar je je Antwerp City Card kan kopen:

5. Hoeveel kost de Antwerp City Card?

De Antwerp City Card kost 29 euro voor 24 uur, 37 euro voor 48 uur, of 42 euro voor 72 uur. Je betaalt de kaart wanneer je ze online bestelt of op het moment dat je ze aankoopt op de locatie van je keuze.

6. Hoe lang kan ik mijn Antwerp City Card gebruiken?

Je kan je kaart 24 uur, 48 uur of 72 uur gebruiken, afhankelijk van het type kaart dat je gekocht hebt. Die periode begint te lopen op het moment waarop je de kaart voor het eerst gebruikt.
De kortingsbonnen in je voucherboekje blijven geldig tot 31 januari 2021.  Kom dus zeker nog een keertje terug als je ze niet allemaal opgebruikt hebt.

7. Is het openbaar vervoer in de Antwerp City Card inbegrepen?

Ja, tijdens de geldigheidsperiode van je kaart kan je gratis gebruik maken van de bussen en trams van De Lijn in Antwerpen. Je Antwerp City Card geldt dan als vervoerbewijs. 
Het volledige overzicht van alle bus- en tramlijnen vind je op de website van De Lijn.

8. Hoe werkt de Antwerp City Card?

Heel eenvoudig. Je laat je Antwerp City Card scannen aan de balie van de bezienswaardigheid of attractie die je wil bezoeken. De korting wordt meteen verrekend.

9. Is het mogelijk om een museum meer dan één keer te bezoeken?

Je korting geldt maar één keer per bezoek. Zorg er dus voor dat je álle hoekjes en kantjes van het MAS of de kathedraal bekeken hebt voor je weer naar buiten gaat.

10. Antwerp City Card ook interessant voor kinderen/studenten?

Bezoek je Antwerpen met kinderen? Probeer dan op voorhand te plannen welke bezienswaardigheden en attracties je wenst te bezoeken en welke gangbare kortingstarieven er van toepassing zijn bij de aanbieder.  Kinderen en of studenten genieten namelijk bij het merendeel van de partners van kortingstarieven waardoor het voor hen soms voordeliger is om rechtstreeks bij de aanbieder de toegangsprijs te betalen.  

11. Waar kan ik terecht voor extra informatie?

Stuur gerust een mail met je vragen naar info@visitantwerpen.be. We geven je dan snel een persoonlijk antwoord.

Sigrid Spinnox

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]