'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad. 

In de diamantwijk…

De diamantwijk is een groothandelscentrum, op het eerste zicht is er niet veel te beleven. Het plannetje geeft wel aan wat er achter de gevels schuilt, zoals de diamantbeurs en de Sefardische synagoge. UJe ontdekt een showroom waar je een diamantslijper aan het werk kan zien. Verder krijg je lekkere adressen om joods of Indisch te eten.

… en in de binnenstad

Je wordt tot in de binnenstad geleid, want ook daar zijn heel wat sporen van diamant te vinden. Denk maar aan Rubens, de kathedraal of de Graanmarkt.

Aangevuld met tips…

Het plan geeft mee waar je op moet letten als je een diamantjuweel wilt kopen. Je leest bijvoorbeeld meer over de 4 C’s die de kwaliteit en de waarde van een diamant bepalen en over het nut van certificaten.

… en een overzicht van juweliers met het kwaliteitslabel
Op de kaart vind je ook de twaalf juwelierszaken met het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’. Zij garanderen dat je vol vertrouwen op zoek kunt gaan naar dat ene unieke juweel.

Meer info

Het plan kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt.

AWDC

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]