Antwerpen in een halve dag

Je reist met een cruiseschip dat slechts voor een korte periode aanmeert, je bent hier voor je job of je bent gewoon net iets te laat opgestaan uit je hotelbed. Soms heb je maar een halve dag tijd om Antwerpen te ontdekken en is een blitzbezoek de enige optie. Dankzij deze tips haal je het meeste uit je korte verblijf in Antwerpen. Wedden dat je snel terug komt voor een uitgebreid bezoek?

Mooie plaatjes schieten op de Grote Markt

We starten op de centraal gelegen Grote Markt. Loop daar het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen binnen en vraag naar je gratis stadsplan. Op de Grote Markt maak je meteen enkele mooie foto’s. De blikvanger op dit plein is het 450 jaar oude stadhuis. Ook het standbeeld van Brabo is een trekpleister: het vertelt het verhaal van de held die het volgens de legende opnam tegen reus Antigoon en daarmee Antwerpen bevrijdde van zijn heerschappij. Tijdens de zomermaanden verandert dit standbeeld in een heuse fontein. Mis ook de verschillende oude gildehuizen niet: bewonder hun mooie gevels en de goudkleurige beelden op de geveltoppen.

Panoramafoto 60 meter boven de zeespiegel

Van de Grote Markt is het maar een kwartiertje wandelen, bijvoorbeeld langs de kaaien met zicht op de Schelde, naar het MAS|Museum aan de Stroom. Neem de roltrappen naar de 10de verdieping en stap het dakterras op. Je geniet er van een verbluffend 360-graden zicht op Antwerpen. 

Schilderachtige romantiek

Van aan het MAS wandel je in tien minuten de stad verder in, langs de Academie voor Schone Kunsten. Enkele straatjes verderop waan je je op een zuiders pleintje. Het Hendrik Conscienceplein met de Carolus Borromeuskerk is een plaatje dus ga even zitten en geniet van het decor. Uitgerust? Loop dan via de Sint-Jacobskerk, met de grafkapel van Rubens, naar het station.

Mooiste station ter wereld

Het monumentale Centraal Station is volgens velen een van de mooiste treinstations ter wereld. Zeker de moeite om even bij stil te staan. Nog wat energie over? Vat de terugweg aan richting Grote Markt en volg de talrijke shoppers naar de Meir, de grootste winkelstraat van de stad. Je komt dan vanzelf voorbij de unieke Shopping Stadsfeestzaal en ziet wat verderop de Boerentoren, de oudste wolkenkrabber van het Europese vasteland, boven de stad uitsteken.

Parel van de Antwerpse skyline

Voor je terug op de Grote Markt bent, maak je kennis met de 123 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het is het grootste gotische bouwwerk van de Nederlanden en je ontdekt er onder meer topwerken van barokschilder Rubens. Bewonder de imposante voorgevel en laat je vertederen door het kunstwerk van Nello en Patrasche.

Leuke souvenirs

Natuurlijk vertrek je niet uit Antwerpen zonder een fijn souvenir voor de thuisblijvers. Er zijn verschillende winkeltjes in de buurt, maar de Stadswinkel in het bezoekerscentrum op de Grote Markt heeft het beste assortiment. Je vindt er boeken, kaartjes, lekkernijen en nog veel meer. Deel je foto’s op social media met #visitantwerp en laat de wereld meegenieten van jouw trip in Antwerpen. 

Ben je de kluts kwijt door zoveel moois? Maak dan gebruik van de Antwerpse gratis wifi om snel je weg terug te vinden.

SIGRIDSPINNOX.COM

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]