Antwerpen met je kinderen

Antwerpen kan je perfect met je kinderen bezoeken, aan leuke en ontspannende activiteiten is er geen gebrek. Hierbij negen niet te missen toppers om met je kinderen te doen.

1. Boottochten
Beleef de activiteiten in de haven van nabij, geniet van een uniek zicht op dokken en sluizen of ontdek de Antwerpse skyline van op de Schelde. Een boottocht is altijd leuk en ontspannend.

www.janplezier.be
www.flandria.nu

2. Beestjes kijken in de stad
De ZOO is een van de oudste dierentuinen ter wereld en de best bezochte attractie van het land. Plezier gegarandeerd!

www.zooantwerpen.be/
 
3. Comics Station

Breng eens een bezoekje aan Comics Station Antwerp. Dit indoor pretpark, gelegen in het station Antwerpen-Centraal, neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn zes zones helemaal opgebouwd rond zes populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen. Daarnaast is er een leeshoek, een creatieve hoek, een theater en een bioscoopzaal.

www.comicsstation.be 

 

4. Naar de markt
Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. Ook vandaag zijn er nog een heleboel, met verschillende thema’s. Een must voor wie van het echte Antwerpen wil proeven. Het Geluk is een kindvriendelijke bar waar moeders met kinderwagens even welkom zijn als vaders met kleuters op loopfietsen, grootouders met kleinkinderen of tieners met of zonder lief. Je vindt er kranten, gezonde boterhammen, verse soep, boeken en de lekkerste warme chocolademelk. Perfect te combineren met een bezoek aan de vreemdelingenmarkt (op zaterdag) of vogeltjesmarkt (op zondag).
 
5. Musea met kinderen
Antwerpen heeft tal van musea waar ook kinderen een leuke tijd kunnen beleven.
MAS | Museum aan de Stroom
Red Star Line Museum
M HKA
FOMU | Fotomuseum
Middelheimmuseum
Rockoxhuis
Museum Mayer van den Bergh
Museum Plantin-Moretus
Rubenshuis
Museum Vleeshuis
MoMu | ModeMuseum
 
6. Parken
Antwerpen is een stad met veel groene en rustige plekken. De parken zijn een ideale plek om te kuieren tussen het groen, een boek te lezen, uw kinderen en kleinkinderen van de speeltuin te laten genieten, kunst te bekijken of te genieten van een picknick.
 
7. Zwemmen
In Antwerpen valt heel wat zwemplezier te beleven. Er is een ecologische zwemvijver, een Olympisch zwembad, een art-deco bad en nog veel meer.
 
8. Rondrit door de stad
Wat is er leuker dan een originele rondrit om de stad te leren kennen? Ontdek Antwerpen met paard en koets, met een toeristentram, met een sightseeing bus of met een hop on/hop off shuttlebus.
 
9. Film
Bioscoopzalen kunnen niet ontbreken in Antwerpen. Heel veel oude, imposante zalen zijn inmiddels verdwenen, maar toch is er ook vandaag nog een bijzonder groot en gevarieerd aanbod, ook voor de echte cinefielen. Aan de rand van de stad vormt Kinepolis Antwerpen met haar 24 zalen het grootste cinemacomplex van de lage landen maar ook in de stad is er de mogelijkheid om een film mee te pikken in het UGC-complex of in kleinere cinema’s zoals Cartoons of Cinema Zuid.

Sigridspinnox.com

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]