Antwerpen voor nachtraven

Uitgaan in Antwerpen mag gewoon niet ontbreken tijdens je bezoek. Antwerpen bruist op ieder tijdstip van de dag en er is altijd iets te beleven. Ben je van plan het nachtleven van de stad de ontdekken? In dit artikel vind je onze tips voor nachtraven en lees je over clubs in Antwerpen. 

Panoramadak MAS | Museum aan de Stroom

Wist je dat je in Antwerpen niet enkel een museum bezoekt om kunst te bewonderen? Je geniet er ook nog eens van de beste uitzichten over de stad. Het panoramadak op het MAS | Museum aan de Stroom is in de zomer geopend tot middernacht en bovendien gratis te bezoeken. Vanaf dit landmark op Het Eilandje zie je de haven en de stad oplichten wanneer de zon langzaam boven Linkeroever ondergaat. Dit is het perfecte begin van een romantische nacht.

Eilandje

Het Eilandje is een van de hipste wijken van Antwerpen. Hier proef je van de oude havensfeer dankzij de monumentale pakhuizen, hangars en kasseitjes. In de karaktervolle havenbuurt in het noorden van de stad kunnen nachtraven naar hartenlust een dansje wagen in een van de vele clubs. Het Schipperskwartier is de wijk gelegen tussen het trendy Eilandje en de historische binnenstad. Het is  een kleurrijke volkswijk en je vindt er gezellige, authentieke cafés met leuke terrasjes waar je kan uitgaan tot in de vroege uurtjes. 

Dageraadplaats

Zurenborg is misschien wel de mooiste buurt van Antwerpen. Prachtige art-nouveau gevels en elegante straten wisselen elkaar af. Het bruisende hart van deze wijk is de Dageraadplaats. Het met cafés en restaurants omringde plein is de ideale uitvalsbasis voor een gezellige nacht in Antwerpen. De opvallende sterrenhemel boven het plein zorgt voor de perfecte ambiance. Begin je avond op een van de terrassen en stap vervolgens een kroeg binnen voor de fijnste live muziek.

Mechelseplein

Echte nachtraven moeten zeker ook het Mechelseplein ontdekken. Dit plein staat behalve zijn hoge culturele karakter ook bekend om zijn vele kroegen en cafés die tot een uur of zes ’s ochtends open blijven. Hier verzamelen studenten zich op de terrassen, stamgasten aan de toog en ook kom je er geregeld artiesten, acteurs en kunstenaars tegen.

Grote Markt

De Grote Markt is het historische hart van de stad. Wie Antwerpen bezoekt zal altijd even een rondje over het statige plein lopen. Vroeger was de Grote Markt ook ’s nachts het bruisende epicentrum van de stad. Toen het nachtleven zich grotendeels verplaatste naar de wijken buiten het centrum, verloor de Grote Markt zijn glorie. Gelukkig komt het nachtleven weer helemaal terug naar het meest gefotografeerde plekje van Antwerpen. Dankzij een aantal nieuwe en hippe cafés belooft het ook ’s nachts weer aangenaam druk te worden.

Museumnacht

Antwerpen is een inspirerende stad waar trends niet worden gevolgd, maar gecreëerd. Van verrassende mode ontworpen door ‘De Zes van Antwerpen’ tot klassieke schilderijen van Rubens en Van Dyck: ontdek alles over dit creatieve imago van Antwerpen tijdens de Museumnacht. Op de eerste zaterdag van augustus krijg je één nacht de tijd om alle musea van Antwerpen te bezoeken. Een pittige uitdaging! Tijdens de museumnacht zijn de Antwerpse musea geopend tot in de late uurtjes. De aansluitende after party bewijst dat een museumbezoek in Antwerpen absoluut niet saai hoeft te zijn.

This Is Antwerp

Benieuwd waar de Antwerpse locals uitgaan? Kijk dan zeker eens op de website van This Is Antwerp. (en download de This is Antwerp app) Hier vind je behalve een kalender met de beste feestjes ook de verborgen plekjes van de stad en in het magazine van This is Antwerp lees je alles over kunst, muziek, mode en lifestyle. 

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]