Barok Burez

Antwerps fotograaf Athos Burez (°1987) laat zich van zijn meest barokke kant zien in de wandelboulevard van het MAS. Zijn kleurrijke beeldtaal met schoonheid, fantasie en 'unheimlichkeit'. Met zijn werk op de grote lichtwanden in het MAS wordt Antwerpens hoogste museum een jaar lang de barokke baken van de stad.

Nieuwe kijk op barokke stijlthema's

In 2018 verwelkomt het MAS de jonge fotograaf-kunstenaar Athos Burez met een fotoreeks over barok. Met 30 beelden en installaties zorgt hij voor een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs. Het werk van Burez kenmerkt zich door een haast surrealistische kijk op vertrouwde beelden, waardoor ze vaak tussen twee werelden lijken te zweven. in deze fototentoonstelling in het MAS gaan oude barokke elementen hand in hand met het nu. Zo ontstaat een geheel nieuwe en unieke barokke beeldcultuur.

Wandelboulevard

De tentoonstelling vindt plaats in de wandelboulevard van het MAS. In de vitrines langs de roltrappen en op de grote lichtwanden vind je de Athos Burez' barokke interpretatie van de stad. Twee-, drie- of meerluiken vullen de lichtbakwanden die bakens zullen zijn die je vanuit de verte kan herkennen.

Het MAS stelt zijn wandelboulevard en panorama ook open voor alle picknickers. Breng je eten en drinken mee, zoek naar het perfecte plekje en spreid je picknickdekentje. Dat breng je zelf mee of kan je gratis ontlenen aan de balie op het gelijkvloers.

MAS | vanaf 1 juni 2018

Jan Crab

Contact

Hanzestedenplaats 1
Antwerpen

http://www.mas.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

 
Tijdsinfo

Van 1 november tot en met 31 maart geopend van dinsdag tot en met zondag: van 9.30 tot 22 uur (laatste toegang om 21.30 uur).
Van 1 april tot en met 31 oktober geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.30 tot 24 uur (laatste toegang om 23.30 uur).

Gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 1 november en 25 december.

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Experience Traps - copyright 2014 Getty Images.Courtesy and copyright Bertrand Lavier - photo Bruno Voidey

Experience Traps

Het Middelheimmuseum nodigt internationale hedendaagse kunstenaars uit om met typische barokelementen als de grotto, fontein en trompe-l’oeil aan de slag te gaan. 

Sanguine | Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque - copyright Edward Kienholz - Five Car Stud,photo Delfino Sisto Legnani Studio.Courtesy Fondazione Prada,Milano

Sanguine | Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque

In de tentoonstelling ‘Sanguine | Bloedrood’ gaan barokmeesters de confrontatie aan met hedendaagse topkunstenaars.

Michaelina. De leading lady van de barok - copyright Bacchanal, Kunsthistorisches Museum Wien

Michaelina. De leading lady van de barok

De tentoonstelling ‘Michaelina’ demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren.

Paul Kooiker - copyright FOMU | Paul Kooiker

Paul Kooiker

Conceptueel fotograaf Paul Kooiker laat zich voor 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' inspireren door de barok van Rubens en Rembrandt.

Rubens achterna - copyright Dave Van Laere

Rubens achterna

Antwerpen telt vijf monumentale kerken waar barok en de leefwereld van Rubens 'in situ' tot leven komen. 

[object Object]