Barok beroert

‘Barok beroert’ is een nieuwe wandeling rond de Antwerpse barokkunst en de wat aparte ‘barokke’ levensstijl van de Antwerpenaar: dynamisch, uitbundig en allesbehalve bescheiden. Voor wie nog geen idee heeft van wat ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ te bieden heeft, is deze rondleiding trouwens de ideale inleiding. Je gids licht een tipje van de sluier op van verschillende evenementen en tentoonstellingen van het stadsfestival. 

Barokstad der Nederlanden

Antwerpen mag zich terecht de ‘Barokstad der Nederlanden’ noemen. De barokstijl duikt nog overal op in het straatbeeld en in de rijke interieurs. Groots, verrassend, soms zelfs wellustig en wat theatraal.

Barok, een aparte levensstijl

In deze stad gaat barok niet enkel over kunst, maar ook over de kunst van het leven. Net als de barok is de echte Antwerpenaar immers dynamisch, vrijgevig, uitbundig en allesbehalve bescheiden. De wandeling trekt langs talrijke historische getuigen van de barok. De imponerende gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierde beelden kaderen ook in een erg boeiende geschiedenis met leuke anekdotes.

Barok meets streetart

Al snel ontdek je hoe Rubens, de peetvader van de Antwerpse barok, ook hedendaagse kunstenaars blijft beklijven. Zo voert de wandeling je langs enkele nieuwe ‘murals’, reusachtige kleurrijke muurschilderingen, waarin de oude barok en hippe streetart elkaar ontmoeten.

Een barok aanbod

Verder licht je stadsgids een tipje van de sluier op van verschillende evenementen en tentoonstellingen van het stadsfestival en vertelt hij over de grootse plannen voor een toekomstig belevingscentrum rond Rubens.

Blijvend en bruisend

Barok leeft verder als een inspirerende bron van creativiteit in Antwerpen. ‘Barok beroert’ is niet enkel een bijzondere kennismaking met een nog steeds bruisende kunststijl, maar ook een interessante en veelzijdige update die je klaarstoomt voor nog meer barokke Antwerpse ervaringen...

Baroque Shock

Geen plekje kunnen bemachtigen voor ‘Barok beroert’? Geen nood, de barokwandeling ‘Baroque Shock’ combineert een groot deel van het parcours van ‘Barok beroert’ met een exclusief groepsbezoek aan AMUZ waar Jan Fabre nieuwe werken integreerde in het schitterende barokinterieur van de voormalige Sint-Augustinuskerk. Wees er snel bij want AMUZ is slechts beperkt toegankelijk!

Jan Pollers

Contact

Book now

Opening Days

From: 2018-06-01 Until: 2018-12-31

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: € 75

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]