Paleis op de Meir

Het museale gedeelte van het Paleis op de Meir is tijdelijk gesloten voor bezoek.   Er wordt momenteel gezocht naar een nieuwe invulling zodat alle bezoekers deze schitterende locatie opnieuw kunnen bewonderen. 

'Vorstelyck huys', stadspaleis, 'hof de Fraula', 'Hof de Roose', 'quartier impérial', 't ICC,... Het voormalige koninklijke paleis kende veel illustere bewoners en kreeg even zoveel etiketten opgekleefd. Er werd telkens wel iets toegevoegd aan zijn 'grandeur' tot in de tweede helft van de vorige eeuw de belangstelling vervaagde. Intussen werd dit monument volledig gerestaureerd.

Het oorspronkelijk 18de-eeuwse stadspaleis was ooit nog eigendom van belangrijke heersers zoals Napoleon Bonaparte, Willem I en het Belgisch koningshuis. Vandaag is het Paleis op de Meir een plek waar iedereen welkom is voor een historisch bezoek, heerlijke chocolade van The Chocolate Line en een lekker hapje in Café Impérial. De Spiegelzaal kan omgetoverd worden in een prachtige locatie voor recepties, diners en bedrijfsevenementen. En in het voormalige koetshuis huist Flamant, de interieurspecialist.

Het museale gedeelte van het Paleis op de Meir is momenteel gesloten voor individuele bezoeken.

Dave Van Laere

Contact

Meir 50
Antwerpen
+32 32 06 21 21
http://www.paleisopdemeir.be
info@paleisopdemeir.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]